12 / 05 / 2024

Asgari ücrete yüzde 80 zam iddiası! 9.900 TL mi olacak?

Asgari ücrete yüzde 80 zam iddiası! 9.900 TL mi olacak?

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar aralık ayında yapılacak zamma odaklandı. Peki uzmanlar asgari ücret için nasıl öngörülerde bulunuyor? İşte detaylar...



 Asgari ücrete yüzde 80 zam iddiası! 9.900 TL mi olacak?

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz bugünkü köşe yazısının “Asgari ücrete en az yüzde 80 zam gelecek” başlıklı kısmında şunları kaydetti:

“Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete yüzde 80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz. Zira hükümetin önünde bir sandık var ve ücretlerdeki erozyonun toplumda yarattığı olumsuzluklar ortada… Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, tabanfiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek."

Hal böyle iken üretim yaya kalacak fakat para yağmuru sebebiyle enflasyon vites büyütecek. Kısaca asgari ücretten girecek ve enflasyondan çıkacağız seçim ekonomisinde… Sonuç mu; elbette seçimin ardından zam fırtınası…”

 Asgari ücrete yüzde 80 zam iddiası! 9.900 TL mi olacak?

Öte yandan,  bir televizyon kanalında Vergi Uzmanı Muhammet Bayram da konu ile ilgili olarak bir takım açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki sene asgari ücretin ne kadar olacağı hakkında tahminlerini paylaşan Bayram, "1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla asgari ücrette en az enflasyon oranında bir artış beklemekteyiz. Bu sebep ile enflasyon oranında yüzde 40'lık şekilde bir artış yapılırsa asgari ücret 7.700 TL civarında olacaktır" ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin ne kadar olacağı ise Aralık ayında açıklanacak. 

Korkutan dolar tahmini! Dünyaca ünlü banka açıkladı

Konteyner ev fiyatları 3 bin 700 TL’den başlıyor. İşte, 28 Eylül 2022 fiyat listesi…


Geri Dön