Ekonomi

Asgari ücrete zamla ilgili sürpriz açıklama: Hükümet 'sabır' derken 10 bin lira altında olmamalı çıkışı geldi

Asgari ücrete Temmuz'da ek zam tartışmaları ve zammın olup olmayacağı merak edilirken gündem hayli hareketlendi. Enflasyon rakamının yıllık yüzde 73,50 olduğu açıklanmışken 'Asgari ücret 10 bin lira olsun' çıkışı geldi. İşe detaylar...017 TL ile mevcut asgari ücretin 1764 TL üzerinde gerçekleşti

Türk-İş'in Mayıs 2022 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, açlık sınırı 6.017 TL ile mevcut asgari ücretin 1764 TL üzerinde gerçekleşti. Mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 13 olurken son on iki aylık yüzde 107 oranında belirlendi. Yoksulluk sınırı ise 19.602 TL olurken bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 7.836 TL‘ye ulaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ek zam çalışmalarıyla "adaleti gözeteceğiz" açıklaması yaptı.

Bilgin, çalışanlara yönelik yapılacak çalışmanın adaleti gözeteceğini ve fonksiyonel farklılaşmayı ön plana çıkaracağını dile getirdi.

 

AK PARTİ'DEN ASGARİ ÜCRETLİLERE "SABIR" MESAJI

Asgari ücrete yapılması planlanan zamlarla ilgili hükümetten son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Enflasyon karşısında maaşları eriyen milyonlarca işçiye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Sabır" tavsiyesinde bulundu.

Özhaseki, emekliler ve asgari ücretlilerin merak ettiği düzenlemeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Enflasyon karşısında sabit gelirliyi, dar gelirliyi ezdirmemek, hakkını savunabilmek, gelirlerini daha artırıcı bir takım tedbirler almak hükümetin işi. Bu konuda da sırayla yavaş yavaş hepsi geliyor. Dün iki müjde vardı, önümüzdeki günlerde yine gelir. Sabır" dedi.

 

Öte yandan muhalefet kanadından da asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çorum'da ziyaret ettiği bir şantiyede bir araya geldiği işçilerle asgari ücret konusunu gündeme getirdi. Başarır’a, "Asgari ücret şu an 4 bin 500 lira diyelim, 9 bin lira vermeye söz veriyor musunuz" diye soran işçiye Başarır yanıt olarak "Asgari ücret 10 bin TL’nin altında olmamalı" cevabını verdi.

Öte yandan Türkiye'de bazı işyerleri Temmuz ayını beklemeden çalışanlarına zm yapmaya başladı. Bazı işyerleri 4 bin 253 liralık asgari ücreti net olarak 6 bin liraya çıkardı.

 

 

Dolarda beklenen patlamayı yazdık! Bundan sonra olacaklar ise herkesi şaşkına çevirecek

Ayçiçek yağlarında 55 liralık indirim haberi: BİM ŞOK ve A101 fiyatları aşağı çekti! 8 Haziran fiyat listesi

Dolar patlamasına neden olacak! Yarından sonraya dikkat

Altının yükseliş fitili ateşlendi! Gram çeyrek ve tam altında rekor seviye görüldü

İnşaat malzemelerinde bir aylık inanılmaz fark ortaya çıktı

Mazota yüzde 2 bin 138 zam! Böylesi görülmedi kuyruklar oluştu

Buğday ve arpasını satacak olan çiftçilere TMO'dan para kesintisi uyarısı! Yapmayanların gelirinden alınacak

Ekmeğe yüzde 151 dolar zammı geldi! Artık 7 liradan satılacak

TMO buğday fiyatını açıkladıktan sonra paranın hesaplara nasıl geçeceği belli oldu! Çiftçilere ödeme uyarısı

Bayram öncesinden her ailenin hesabına para yatacak! Başvurular e-devlet üzerinden olacak tarih belli oldu