02 / 05 / 2024

Asgari ücretliye konut kredisi!

Asgari ücretliye konut kredisi!

Asgari ücretle çalışan biri olduğunuzu ve konut kredisi kullanmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda bankanın kredi talebinizi kabul edip etmeyeceğini merak ediyorsanız hemen belirtelim, bankalar asgari ücretle çalışanlara konut kredisi verebiliyor.




Bankalar konut kredisi onayını vermeden önce müşterinin gelir belgesini kontrol ediyor. Çünkü bankalar müşterinin gelir durumuna göre kredi onayı ve miktarına karar veriyor. Kredi kullanımında aylık kredi taksitlerinin müşterinin aylık gelirinin yarısından fazla olmamasına dikkat ediliyor. Bu durumda bankalar, asgari ücretlinin kredi onayını vermek için genellikle farklı bir gayrimenkul ipoteği ya da kefil isteyebiliyor. 


Bir örnek.. 

Aylık kazancınızın 900 TL olduğunu varsayalım. Bu durumda bankadan kullanabileceğiniz konut kredisinin aylık taksitlerinin toplam kazancınız olan 900 TL'nin yarısını geçmemesi gerekiyor. Yani sizin aylık kredi taksitlerinizin ortalama 400 TL olması lazım. Tabi bunun yanında banka sizden farklı bir gayrimenkul ipoteği ya da kefil talep edebilir. 


Asgari ücretliye kredi veren bankalar 

Asgari ücretliye konut kredisi veren bankaların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Ancak tabi bahsini ettiğimiz koşullara dikkat ederseniz, bankalar bu kredi taleplerini onaylayabiliyor. Özellikle konut kredisi miktarını düşük tutmanızda yarar var. Çünkü miktar ne kadar artarsa, konut kredisi talebinizin reddedilmesi de o kadar kesinleşecektir. 


Kampanyalara dikkat 

Bankalar asgari ücretle çalışan kişilerin konut kredisi kullanmalarını kolaylaştırmak için kampanyalar düzenleyebiliyor. Bu kampanyalara göre, kredi faiz oranları düşük tutuluyor. 





Geri Dön