28 / 04 / 2024

Asgari ücretliye konut kredisi fırsatı!

Asgari ücretliye konut kredisi fırsatı!

Kredi faizlerinin düşüp düşmeyeceği, konut alacak vatandaşların özellikle araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki asgari ücretliler ne kadar kredi alabilir? 



Kredi faizlerinde son zamanlarda yaşanan düşüşler ''Faizler daha da düşer mi?'' sorusunu yeniden akıllara getiriyor. Takvim'de yer alan habere göre, kredi faizlerindeki indirimler piyasayada olumlu bir şekilde yansıdı. Kamu bankaları anlaşmalı inşaat şirketleri ile yaptığı anlaşmalar sonucunda faizi 0,78'den kredi verebiliyor. Özel bankalarda faiz oranları da 0,78 seviyesine indi. Asgari ücretli çalışanlar için ise müjdeli bir haber daha geldi. Asgari ücretlilerin en fazla çekebilecekleri kredi miktarı ve aylık taksitlerinin kaç TL olacağı, vade seçenekleri ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor. İşte Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, ING, Akbank ve Yapıkredi faiz oranlarında son durum...

FAİZLER 0.78 SEVİYELERİNDE

İndirim yarışı devam ederken kamu bankaları bir hamle daha yapıp, yeni bir kampanyaya daha başladı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Türkiye'nin 81 şehrinde bulunan anlaşmalı konut projelerine 180 ayda yüzde 0.79 oran uyguluyor. Fakat bu oran sadece yeni konut alımlarında geçerli olacak. Özellerde ise Türkiye İş Bankası anlaşmalı projelerde kredi faiz oranını 120 ayda yüzde 0.78'e kadar çekti.

ASGARİ ÜCRETLİLER NE KADAR KREDİ ALABİLİR?

Çekilecek kredi tutarlarındaki hesaplamalar en uzun vadeye göre çıkartılabilecek ortalama en yüksek miktarlardan yapıldı. Bankadan çekebileceğiniz kredi tutarı maaş aldığınız bankanın inisiyatifine, kredi notunuza ve diğer etkenlere göre değişkenlik gösteriyor. Yine kredi alıp alamama durumunuz da bankadaki sicilinizle de doğrudan alakalıdır. Asgari ücretli ve sigortalı çalışan olmanız sıraladığımız kredileri kesin olarak çekebileceğiniz anlamına gelmiyor.


ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN KONUT KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

Asgari ücretliler şu bankalardan konut kredisi çekebilir;

Ziraat Bankası Halkbank Yapı Kredi 100 bin TL konut kredisi için asgari ücretlilere 120 ayda uygulanacak faiz ve toplam maliyet şu şekilde;

Ziraat Bankası Kredi tutarı: 100 bin TL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: Yüzde 0,99 Toplam Maliyet: 172 bin 273 TL

Halkbank Kredi tutarı: 100 bin TL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: Yüzde 0,99 Toplam Maliyet: 172 bin 290 TL

Yapı Kredi Kredi tutarı: 100 binTL Vade: 120 Ay Faiz Oranı: Yüzde 1,09 Toplam Maliyet: 180 bin 675 TL


KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan konut sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev alabiliyor. Ancak bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekiyor. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun olmalı. Aksi durumda konut kredisi başvurunuz ne yazık ki onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alıyor ve bu şartla müşteriye kredi veriyor. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının yüzde 80'i olarak belirledi. Yani alacağınız konutun fiyatının tamamını kredi olarak çekmeniz mümkün değil. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde konutun değeri banka tarafından hesaplanıyor. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirleniyor. Diğer bir en önemli şart ise kredi için başvuru yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olması. Çünkü bankaların başvuran vatandaşlarda ilk dikkat ettikleri nokta kredi notudur.

Eğer kredi notunuz düşükse bankalardan kredi alma ihtimaliniz de ne yazık ki düşük oluyor. Bu yüzden bankalarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanız yani ödemelerinizi aksatmadan yapmanız gerekiyor.  Konut kredisinde geri ödeme planı da oldukça önem taşıyor. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda konut bankanın malı oluyor. Bu yüzden ödeme planlarını çok iyi oluşturmak gerekiyor. Konut kredilerinde vade genellikle 5-10 yıl arasında oluyor. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir zamandır ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı oluşturmanız mümkün. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve konutunuzun riske girmemesini de sağlarsınız. Almayı düşündüğünüz konutun tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvuru yapabilirsiniz.

 

Konut kredi faiz oranları 2019 Aralık'a nasıl başladı?


Geri Dön