26 / 05 / 2024

Asgari ücrette 2 formül! 9 bin 350 lira detayı dikkat çekti

Asgari ücrette 2 formül! 9 bin 350 lira detayı dikkat çekti

Milyonların beklediği asgari ücret zammının açıklanmasına sayılı günler var. Bakan Bilgin'in 'enflasyon' açıklaması akıllara 2 formülü getiriyor. Buna göre yeni zam oranı temmuz zammı veya yıllık enflasyon baz alınarak belirlenmesi planlanıyor. İşte tüm detaylar...



Temmuzdaki zam da gündemde

Masadaki ikinci formül ise temmuzdaki artışın yıllık enflasyona tamamlanması. Asgari ücrete temmuzda yüzde 30 zam yapılmıştı. Buna göre, ikinci formülün uygulanması durumunda asgari ücrete uygulanacak zam oranı yüzde 40 olacak.

En az yüzde 50 beklentisi

Asgari ücrete en az yüzde 40 oranında zam yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu rakama 10 puanlık refah payı da eklenerek zam oranının yüzde 50'yi bulabileceği konuşuluyor.

İşte bakanlığın anketinde öne çıkan rakam

Çalışma Bakanlığı bir yandan işçi ve işverenin nabzını tutuyor. Yapılan ankette öne çıkan 8 bin TL olduğu kulislerden sızanlar arasında.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön