06 / 05 / 2024

Asgari ücrette 2. zamda detaylar belli oldu! İşte yeni zam oranları!

Asgari ücrette 2. zamda detaylar belli oldu! İşte yeni zam oranları!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili Ankara'da bir süredir devam eden görüşmeler sonunda değişik formüller üzerinde çalışmalar yapılmıştı. Burada üç temel  senaryo üzerinde süren görüşmelerde birinci formül olan prim düzenlemesi öne çıktı.



Asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağı kesinleşti. Erdoğan, asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarını hafta sonuna kadar tamamlayacağını belirtti.. Komisyon ilk toplantısını bu hafta çarşamba günü saat 14'te yapacak. Peki asgari ücret ara zammı ne kadar olacak? İşte yeni asgari ücret formülünün detayları...

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili Ankara'da bir süredir devam eden görüşmeler sonunda değişik formüller üzerinde çalışmalar yapılmıştı.

Burada üç temel  senaryo üzerinde süren görüşmelerde birinci formül olan prim düzenlemesi öne çıktı.

Sabah'ta yer alan habere göre, hem işçi hem de işveren temsilcileri ile yapılan görüşmeler neticesinde işverene aşırı yük getirmeyecek ve istihdamı koruyacak bir senaryonun uygulanması görüşü ön plana  çıktı.

Buna formüle göre kamunun asgari ücret üzerinden aldığı vergilerden vazgeçmesi gibi prim kesintilerinden oluşan bir düzenleme ile net rakamın yukarı çekilmesi söz konusu...

Asgari ücrette 2. zamda detaylar belli oldu! İşte yeni zam oranları!

Uygulama Nasıl Olacak?

Asgari ücretin brüt rakamı 5004 TL olarak uygulanıyor. Bu rakamdan Ocak ayından bu yana gelir ve damga vergisi alınmıyor. Sadece işçi için SGK primi olarak yüzde 14 kesinti ve işsizlik sigortası fonuna da yüzde 1 oranında kesinti yapılıyor. Toplamda 750,60 liralık bir kesinti sonrasında net ücret 4.253 TL olarak ödeniyor.

Zamlı Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön