02 / 05 / 2024

Asgari ücrette 500 dolar vaadi geri planda: Eski bakanın sözleri unutuldu mu? 

Asgari ücrette 500 dolar vaadi geri planda: Eski bakanın sözleri unutuldu mu? 

Eski bakan Vedat Bilgin, Mayıs ayında yaptığı açıklamada asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağını söylemişti. Yetkililer, her gün asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalar yapıyor ancak '500 dolar' ifadesine dikkat çekilmemesi gözden kaçmadı. 500 dolar vaadi unutuldu mu? İşte ayrıntılar...



Yarın (13 Haziran Salı) başlayacak olan görüşmelerde, asgari ücrete yapılacak ara zam konusu milyonlarca insanın dikkatini çekiyor. İşçi temsilcileri, zam talepleriyle birlikte yüzde 25'in üzerinde bir artışı hedeflemekte. Ancak, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in mayıs ayında yaptığı 500 dolar seviyesindeki asgari ücret açıklaması, son günlerdeki döviz dalgalanmaları nedeniyle biraz geri plana itildi.

Asgari ücrette 500 dolar vaadi geri planda: Eski bakanın sözleri unutuldu mu? 

VEDAT BİLGİN 500 DOLAR BAZINDA OLACAK DEMİŞTİ!

Mayıs ayında gerçekleşen bir canlı yayında, Vedat Bilgin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön