15 / 05 / 2024

Asgari ücrette 500 dolar vaadi geri planda: Eski bakanın sözleri unutuldu mu? 

Asgari ücrette 500 dolar vaadi geri planda: Eski bakanın sözleri unutuldu mu? 

Eski bakan Vedat Bilgin, Mayıs ayında yaptığı açıklamada asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağını söylemişti. Yetkililer, her gün asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalar yapıyor ancak '500 dolar' ifadesine dikkat çekilmemesi gözden kaçmadı. 500 dolar vaadi unutuldu mu? İşte ayrıntılar...



2023 yılının başlangıcında 455 dolar olan asgari ücret, bugünlerde yaklaşık 360 dolar seviyelerine kadar geriledi. Her gün yetkililer, asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalar gerçekleştiriyor, lâkin '500 dolar' ifadesini kimse kullanmıyor. Halk TV'de yer alan habere göre; bu durum vatandaşların aklına "Asgari ücret 500 dolar olacak vaadi unutuldu mu?" sorusunu getirdi.

Asgari ücrette 500 dolar vaadi geri planda: Eski bakanın sözleri unutuldu mu? 

CEVDET YILMAZ "500 DOLAR" VAADİ HAKKINDA KONUŞMADI!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iki gün arayla asgari ücrete dair açıklamalarda bulunmasına rağmen, yeni belirlenecek ücretin 500 dolar seviyesine yükseleceği konusunda bir açıklama gerçekleştirmedi.

Özgür Burak Akkol, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı olarak asgari ücrette 500 dolar tartışmasına dair görüşlerini paylaştı.

Akkol, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 500 dolar seviyesinde bir asgari ücret önerisini "Güzel bir süreç temenni ediyorum. Bir önceki bakanımızın bir beyanatı oldu ama baştan sona dinlediğimizde ücretin dolara endekslenmemesi gerektiğini ifade ediyor. Temenni olarak belirli seviyelerden bahsediyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz, başka para birimleriyle belirlenmiyor. Komisyon her şeyi dikkate alıyor. 100'den fazla parametre değerlendirilecek. İyi niyet var, onun altını çizmek istiyorum. Enflasyon düşüş trendinde, buna rağmen ara zam olması görüşündeyiz. Çalışanın da iş vereni de dikkate alacağız. TL konuşacağız her zamanki gibi" şeklinde ifade etti.

Asgari ücretlilere acı haber: Hükümetin '500 Dolar' planı havada kaldı! Yeni ücret 10 Bin TL'nin altında sıkışabilir!
iPhone 14 Pro Max fiyatı ikiye katlandı: Asgari ücretlinin iPhone 14 Pro max almak için kaç saat çalışması gerekiyor?
Asgari ücretlinin Samsung Galaxy S23 Ultra alması için ne kadar çalışması gerek? Samsung Galaxy S23 Ultra, lüks mü?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön