05 / 05 / 2024

Asgari ücrette AK Parti'nin önereceği rakam ortaya çıktı

Asgari ücrette AK Parti'nin önereceği rakam ortaya çıktı

Asgari ücret zammıyla ilgili son dakika haberleri yakından takip edilirken, son rakamlar kulisleri harekete geçirdi. Muhalefetin asgari ücretin 10 bin TL'nin üzerinde olmasıyla ilgili açıklamaları dikkat çekerken, AK Parti kulislerinde konuşulan son rakam da öğrenildi. İşte tüm detaylar...



Asgari ücret zammı için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca çalışanın gözü 14 Aralık'ta yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikici toplantısına çevrildi. Kritik toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile TÜİK temsilcilerinin, ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşması beklenirken, tarafların ilk rakamları da telaffuz edebileceği öne sürüldü.

MUHALEFETİN BEKLENTİSİ: 10 BİN TL'İN ÜZERİNDE OLMALI

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili kulislerde rakamlar ise konuşulmaya devam ediyor. Muhalefet asgari ücretin 10 bin TL üzerine çıkması gerektiğini savunurken, CHP asgari ücret önerisini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2023 için asgari ücret önerilerinin 10 bin 128 lira olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön