Ekonomi

Asgari ücrette büyük müjde ay bitmeden geldi! Asgari ücrette son dakika toplantısı! Bu açıklama duyanı heyecanlandırdı!

Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayını beklerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Atalay arasında AK Parti Genel Merkez’de sürpriz bir toplantı gerçekleştirildi. İşte detaylar...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Atalay arasında AK Parti Genel Merkez’de sürpriz bir toplantı gerçekleştirildi

Türkiye’nin gündemine oturan asgari ücret zammıyla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Atalay arasında AK Parti Genel Merkez’de sürpriz bir toplantı gerçekleştirildi. Atalay’ın görüşmeden sonraki yaptığı açıklamalarıyla asgari ücretlileri heyecanlandırdı.

Peki asgari ücrette son durum ne? Asgari ücrete zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Kamupersonelinette yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yapan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, son zamanlarda sık sık gündeme gelen asgari ücret ile ilgili olarak, cumhurbaşkanının, önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile bu işin taraflarıyla bir toplantı gerçekleştireceğini, bununla ilgili önümüzdeki günlerde de bir haber vereceğini söyledi.

Yaptığı açıklamada söz konusu görüşmenin güzel geçtiğini kaydeden Ergün Atalay, AK Parti Genel Merkezdeki görüşmeden sona sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.


RAKAM BELLİ OLDU MU?

Ergün Atalay yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile bu işin taraflarıyla bir toplantı gerçekleştireceğini  bununla ilgili önümüzdeki günlerde bir haber vereceğini kaydederek, "Ama hangi noktaya geldik diye bir rakam konuşmadık, asgari ücretlinin, dar ve sabit gelirlinin alım gücünün düştüğünü, emeklinin durumunun ortada olduğunu, kamuoyunun bildiklerini, sizin bildiklerinizi a’dan z’ye anlatma imkanı bulduk." dedi.

Atalay yaptığı açıklamada cumhurbaşkanının da bunlarla ilgili çalışmalar yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna  bilgi vereceklerini söylediğine değinerek, "Ortada bir rakam yok.” dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ergün Atalay, asgari ücret ile ilgili olarak çalışmalara ilişkin bir başka soruya da Cumhurbaşkanının kendisine Çalışma Bakanlığı ekibinin bir çalışma yürüttüğünü ve önümüzdeki günlerde bilgi vereceğini söylediğini kaydetti. 

“TÜRK-İŞ’in aklındaki rakam nedir?” sorusunu da yanıtayan Ergün Atalay, asgari ücretin 2 bin 850’den 4 bin 320 liraya çıktığına değinerek,  “Benim aklımdaki rakam çok güzel, her şeyi söylerim, 10 bin derim, ama böyle değil." diyerek, söylediğin ile aldığın arasında bir uyum olması gerektiğini kaydetti. Şimdi işverenlerin büyük bölümünün asgari ücretin bu noktaya artmasını istemediklerini söyleyen Atalay." Diyorlar ki ‘Asgari ücret artsın ama bu artan tarafını devlet karşılasın’. Burada insanların cebine ne girecek, emeklinin cebine ne girecek ona bakıyorum." dedi.

Asgari ücret zammında herkesi sevindiren gelişme!

Asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücrete ne zaman zam geliyor?

Asgari ücret zammında formül belli oldu! Asgari ücrete Temmuz zammı yapılacak mı? Hemen bu son dakika formülüne bakın!