19 / 05 / 2024

Asgari ücrette ilk rakam telaffuz edildi! En az 7 bin 845 lira...

Asgari ücrette ilk rakam telaffuz edildi! En az 7 bin 845 lira...

2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları resmen açıklandı. Buna göre asgari ücrette ortaya çıkan rakam belli oldu. İşte ayrıntılar...



2023 Yılında Geçerli Olacak Asgari Ücreti Belirleme Çalışmaları Kapsamında başlatılan araştırma sonuçları ile ilgili açıklamada, "İşçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerden vatandaşların oluşturduğu kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu" ifadeleri kullanıldı. 

Asgari ücrette ilk rakam telaffuz edildi! En az 7 bin 845 lira...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Milliyet'te yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın gerçekleşecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısından önce yaptığı açıklamasında işçi ve işverenler arasındaki mutabakatın önemini vurguladı ve "Asgari ücrette işverenlerle anlayış içinde hareket ettik. Son dönemde asgari ücret tespitinden vergi dilimlerinin belirlenmesine kadar işverenlerimizle iş birliği yaptık. İşçi-işveren arasındaki diyalog güçlü olmadığı zaman sosyal huzursuzluk yaşanması kaçınılmazdır" şeklinde konuştu. 

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK? 2023 ASGARİ ÜCRET KAÇ LİRA OLACAK? 

Asgari ücrette ilk rakam telaffuz edildi! En az 7 bin 845 lira...

Aralık ayının son haftasına kadar yeni asgari ücretin ne kadar olacağının belirlenmesi planlanıyor. TRT Haber'e konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan,  Ankara  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, asgari ücretin bu sene de oy birliği ile çıkacağına dikkat çekerek, "Son 20 yıla baktığımızda dört defa oy birliği ile çıkmış asgari ücretten bahsediyoruz. Dolayısıyla geçen yıl her iki asgari ücretin de oy birliği ile çıkması son derece önemliydi" açıklamasında bulundu. 

Oy birliği ile olacağı için de iş verenlerin de kabul edebileceği onların işletmelerinin sürdürülebilirlik açısından da değerlendirebilecekleri bir ücret olacağını düşündüğünü belirten Zengin, asgari ücrette 8 bin TL'nin psikolojik bir sınır gibi göründüğünü, bu rakamın üzerindeki bir ücretin çalışanları memnun edeceğini dile getirdi.

Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak! Ekonomist Selçuk Geçer peş peşe rakam verdi! 1 doları bile olanlar treni kaçırmayın

Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Tapu sahipleri hemen bu detaylara bir göz atın!

Memur Ocak zammı peş peşe hesaplandı! En düşük memur ve memur emeklisi maaşı ne kadara yükselecek? İşte o rakamlar!

Emeklilere yeni yıla girmeden önce son fırsat! Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası tek tek açıkladı! 10 bin TL alan... 


Geri Dön