01 / 05 / 2024

EYT’liler de dahil bütün emeklilerin hesaplarına yatacak! En az 2 bin 200 lira…

EYT’liler de dahil bütün emeklilerin hesaplarına yatacak! En az 2 bin 200 lira…

EYT düzenlemesi beklenirken yeni yılda emeklilerin bütçesini rahatlatacak ödeme haberleri de geliyor. Promosyon ödemeleri ile bankalardan 3 bin 500 – 7 bin 500 TL arasında para alacak olan emeklilere, en az 2 bin 200 lira daha ödeme yapılacak.



Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte EYT’liler de dahil bütün emeklileri heyecanlandıracak haberler de peş peşe gelmeye başladı. Promosyon ödemeleri ve emekli maaşlarına yapılacak zam dışında emeklilerin yüzünü güldürecek bir gelişme daha var. Bankaların yapacağı promosyon ödemelerine ek olarak emekliler önümüzdeki sene en az 2 bin 200 lira daha ödeme alacak. Bu ödeme, karşılıksız ve geri ödemesiz olarak tüm emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

YILDA 2 DEFA ÖDENECEK

Önümüzdeki sene iki defa ödenecek bu tutar iki taksit halinde emeklilerin hesaplarına yansıyacak. Emekliye bayram ikramiyesi adı altında yapılan bu ödemeler Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına yatacak.

YENİ YILDA İKRAMİYE DE ARTACAK

Emekliye bayram ikramiyesi ilk olarak 2018’de 1.000 lira olarak ödenmişti. Bu tutar daha sonra bin 100 TL’ye yükseltildi. Bin 100 liralık tutar, Ramazan ve Kurban Bayramından önce emeklilerin hesaplarına ödenmişti. Toplamda 2 bin 200 liralık tutardan tüm emekliler yararlanmıştı


Geri Dön