04 / 05 / 2024

Asgari ücrette oran değişti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan refah payı talimatı geldi!

Asgari ücrette oran değişti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan refah payı talimatı geldi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete zam için kritik viraja girildi. Asgari ücret zammında oran değişirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da refah payı talimatı geldi...



Milyonlarca çalışanın gündeminde yer alan asgari ücrete zamda kritik viraja girildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak sorusuna, “Bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz" demişti.

Asgari ücret ile ilgili olarak paylaşılan kulis bilgisine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 40'ta uzlaşıldığı öğrenilen yeni asgari ücret için 1.000 TL refah payı talimatı verdiği öğrenildi.

ASGARİ ÜCRETTE TAKVİM BELLİ OLDU

Yasa gereği yeni asgari ücret rakamının en geç 31 Aralık 2023 tarihine kadar belli olması gerekli. Bu kapsamda tek zam yapılacağı kaydedilen asgari ücret 2024 rakamının hafta bitmeden açıklanması bekleniyor. Verilen detaylara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın senenin son Kabine Toplantısı öncesi taraflarla Külliye’de bir araya gelmesi ve heyetle kamera karşısına geçmesi bekleniyor.

Asgari ücrette oran değişti, Cumhurbaşkanı Erdoğan dan refah payı talimatı geldi!

SENE SONU ENFLASYON TAHMİNİ

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen asgari ücret zammı belirlenirken enflasyon rakamları baz alınacak. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son dokunuş yapılarak refah payı ile beraber yeni asgari ücret de belli olmuş olacak.

Bu kapsamda buradaki en güçlü ipucunu da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verdi. Merkez Bankası'nın 2023 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 şeklinde açıklanırken 6 aylık enflasyon da yüzde 37.76 şeklinde hesaplandı. 5 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 33.66 şeklinde gerçekleşmesi de sene  sonunda TCMB’nin tahmininin yakalanacağının göstergesi oldu.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN REFAH PAHI TALİMATI GELDİ

Son gelen kulis bilgilerine göre genel ekonomik dengeyi sarsmayacak biçimde tarafların 11 bin 402 Türk Lirası şeklinde olan net asgari ücret rakamının yüzde 40 artışla 15 bin 962 TL'ye yükseltilmesi konusunda uzlaştığı kaydedildi. Sputniknews'in aktardığı habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın refah payı ile ilgili olarak devreye girdiği de gelen kulis bilgileri arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücrete refah payı şeklinde uzlaşılan rakamın 1.000 TL daha arttırılmasını istedi. Bu tekliften sonra bütçe ayarlamaları için Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmalarına ivedilikle başlarken, zamda bakanlığın cevabının beklendiği ifade ediliyor.

VATANDAŞLAR NE DEDİ?

Piyasa Kurdu resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/piyasakurdufx üzerinden söz konusu kulis bilgisini paylaşarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, %40'ta uzlaşıldığı öğrenilen yeni asgari ücret için 1.000 TL refah payı talimatı verdi. (Sputnik) Sizce yeterli mi?" diye sordu.

Piyasa Kurdu'nun paylaşımı şu şekilde:

Peki vatandaşlar bu kulis bilgisi için ne dedi? İşte vatandaşlardan gelen yorumlar...

"Yetmez. 17 bin TL para mı?"

"Haziran ayını, yıl ortasını düşünemiyorum"

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Malatya’da 4,3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Buğra Gökce'den şok açıklama: İzmir’de yaşayanların yüzde 95’inin ev sahibi olma şansı yok!


Geri Dön