27 / 04 / 2024

Asgari ücrette son dakika! Türk-İş için alt sınır 14 bin TL!

Asgari ücrette son dakika! Türk-İş için alt sınır 14 bin TL!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı resmen asgari ücrete yapılacak zamda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek. Kritik süreç öncesi, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, beklentilerini anlattı. İşte detaylar...



Milyonlarca çalışanın gözü kulağı adeta asgari ücrete gelecek olan zamda. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek. Merakla beklenen söz konusu kritik süreç öncesi, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, beklentilerini NTV'ye anlattı. İşte detaylar...

Paylaşılan bilgilere göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre zam masasında işçileri temsil edecek Türk-İş pazarlığı, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak açıkladığı 14 bin 25 Türk Lirası'ndan başlatacak.

Asgari ücrette son dakika! Türk-İş için alt sınır 14 bin TL!

TÜRK-İŞ İÇİN ALT SINIR 14 BİN TÜRK LİRASI

Paylaşılan bilgilere göre Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin bu rakamın üzerinde olması gerektiğine değindi. Yine verilen bilgilere göre Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Zam devam ettiği için bırakın yıl sonunda insan 3 ay bu ücret ile idare edemiyor." diye konuştu.

"Açlık sınırından bir pazarlık olmaz." şeklinde bir açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu sınırın üzerinden bir pazarlık olacağını dile getirdi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da merakla beklenen 2024 zammı için tek işçinin değil, 4 kişilik bir ailenin masrafı hesaplanması gerektiğini söyledi.

Asgari ücrette son dakika! Türk-İş için alt sınır 14 bin TL!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklamasında "Yüksek enflasyon ve refah payı, milli gelirden kaybettiklerimizin ilave edildiği büyüme hızının da yansıtıldığı 4 kişilik bir işçi ailesinin asgari ihtiyaçlarını sağlayacak olan bir asgari ücret rakamı bizim için yeterli." dedi.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEK ZAM MESAJI GELMİŞTİ

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Balkanı Vedat Işıkhan son iki yılın aksine, önümüzdeki sene asgari ücrete tek zam yapılacağı mesajlarını vermişti.

Yine paylaşılan detaylara göre mevcutta 11 bin 402 Türk Lirası şeklinde olan asgari ücrete yapılacak zam, aralık ayı sonuna kadar netleşmiş olacak.

TOKİ'den Kocaeli’de yüzde 25 peşinat ve 72 ay vadeyle konut satışı!

KİPTAŞ Arkatlı Evler'in teslimleri için geri sayım başladı! 

Kasım 2023 enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak?


Geri Dön