21 / 05 / 2024

Asgari ücrette tahminler de beklenti de değişti! Artık yeni rakam masada

Asgari ücrette tahminler de beklenti de değişti! Artık yeni rakam masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını duyurdu. Kamu işçisine yapılan yüzde 45'lik zam ve memura zammı açıklaması asgari ücret ve emekli maaşlarında beklentiyi güçlendirdi.



‘YÜZDE 45 VE ÜZERİ ARTIŞ MAKUL OLACAKTIR’

Diğer memurlara yapılabilecek yüzde 45 ve üzeri bir artış bu makasın makul düzeylerde açılmasına yol açacaktır. Bu alınan kararı daha olumlu bir hale getirecektir.

'MEMUR EMEKLİLERİNE DE YANSIYACAK'

Ben en düşük memur maaşına yapılacak artışın memur emeklilerine de yansıtılacağını düşünüyorum. Yalnızca SSK ve Bağkur emeklilerine bu oranda bir yansıma olmayacaktır. Enflasyon oranı açıklandı. İlk 4 ayda yüzde 15'in üzerindeydi. Bu minvalde gidere ben SSK ve Bağkur emeklilerinin yüzde 30 oranında zam alacağını düşünüyorum. Ancak memur emeklilerine yapılan zam oranı birebir yansıtılacaktır." Mİlliyet


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön