01 / 05 / 2024

Asgari ücrette tahminler de beklenti de değişti! Artık yeni rakam masada

Asgari ücrette tahminler de beklenti de değişti! Artık yeni rakam masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını duyurdu. Kamu işçisine yapılan yüzde 45'lik zam ve memura zammı açıklaması asgari ücret ve emekli maaşlarında beklentiyi güçlendirdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş Genel Kurulu'nda en düşük memur maaşının en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceklerini belirterek müjdeyi açıkladı. Erdoğan en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını ifade etti. 

ASGARİ ÜCRETTE TAHMİNLER DEĞİŞTİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş şu ifadelere yer verdi:

“Kamu işçisine yapılan %45’lik zam mutlak anlamda asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında beklentiye yol açacak.

Memur maaşları açısından düşünüldüğünde kamu işçileri ile memur arasındaki makasın daralmaması için aynı oranda memurlara da zam yapılması bir zorunluluk haline gelmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön