06 / 05 / 2024

Asgari ücrette üç seçenek masada! 10 bin TL’nin üstüne çıkacak mı? Tek tek hesaplandı!

Asgari ücrette üç seçenek masada! 10 bin TL’nin üstüne çıkacak mı? Tek tek hesaplandı!

Asgari ücrete yapılacak ara zam için rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ara zam yapılacağını haberini vermesinin ardından "Asgari ücrete temmuz ayında ne kadar zam olacak?" sorusu gündeme gelirken üç seçenek kulislerde konuşulmaya başlandı.



Asgari ücrete ara zam zam yapılacağının açıklanmasının ardından milyonların gözü asgari ücrete gelecek zam oranına çevrildi. Yapılacak zamla birlikte asgari ücretin net 10 bin TL'nin üzerine çıkacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. Zam oranları gündeme gelmeye başlarken, asgari ücrete temmuzda yapılacak zam için yüzde 15-20 ve 25 oranlarının masada olduğu ifade edilirken, dikkatler bir taraftan da enflasyon rakamlarında toplantı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Temmuzda asgari ücrete zam yapılacak" açıklaması ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükselmesinin ardından bekledikleri zam oranını belirten çalışanlar "Asgari ücrete ara zam ne kadar zam olacak?" sorusunun cevabını beklemeye başladı.

 Asgari ücrette üç seçenek masada! 10 bin TL’nin üstüne çıkacak mı? Tek tek hesaplandı!

ASGARİ ÜCRET İÇİN 3 ZAM SEÇENEĞİ

SGK Uzmanı Ali Duman; asgari ücrete temmuz ayında yapılacak olası zam senaryolarını değerlendirirken, Duman, "Yüzde 15-20 veya 25 oranında bir artış olursa asgari ücretin ne kadar olacak?" sorusunu cevapladı.

Uzman ismin asgari ücret zammıyla ilgili yaptığı değerlendirmeleri şu şekilde:

"Önceki dönemde asgari ücrete 6 aylık enflasyonun çok üzerinde bir zam yapılmış ve 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle asgari ücret yüzde 54 oranında artmıştı.

Normalde 2021’in aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022’nin asgari ücret aylık artışını senede 1 kere olarak belirlemişti. Fakat 2022’nin temmuzunda Asgari Ücret Tespit Komisyonu tekrar toplanarak zam kararı almıştı.

İşte detaylar...


Geri Dön