09 / 05 / 2024

Asgari ücrette yeni dönem geliyor! Yılda iki kez zam yapılacak

Asgari ücrette yeni dönem geliyor! Yılda iki kez zam yapılacak

Milyonlarca kişi yeni asgari ücretin belirlenmesi için Aralık ayını bekliyor. 2022 yılında iki kez zamlanan asgari ücrette yeni yılda yeni bir sistem üzerinde duruluyor. Peki yeni asgari ücret nasıl belirlenecek? İşte bütün detaylar…



Sene sonunun yaklaşmasıyla birlikte yeni asgari ücrete yapılacak zam için de yapılan tahminler, milyonlarca çalışanın gündeminde. Asgari ücret ile ilgili ilk toplantı önümüzdeki günlerde Aralık ayında yapılacak. Gözler yeni asgari ücrete yapılacak zamma çevrilmişken asgari ücretin belirlenmesiyle ilgili yeni bir sistem gündem geldi. Bu konuyla ilgili hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sinyali vermişti. Buna göre yeni asgari ücret belirleme yöntemi için eşel mobil sistemi ile enflasyon koruması gündeme getirildi.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ İLE ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENECEK?

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem canlı yayında konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunarak yeni asgari ücretin belirlenmesi için kullanılacak sistem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, asgari ücretin 6 ayda bir belirleneceğini söyledi. 2022 yılında olduğu gibi 2023 yılında da asgari ücrete 2 kez yapılacağını söyleyen Erdem, Temmuz ayı geldiğinde asgari ücretliler de memur ve emekliler gibi zamlı maaş alacaklar dedi.

ERDOĞAN “FARKLI BİR HAZIRLIĞIN İÇİNDEYİZ” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili çalışmaların Bakan Vedat Bilgin ile sürdürüldüğünü belirterek “Bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum." İfadelerini kullanmıştı.


Geri Dön