20 / 05 / 2024

Asgari ücrette yeni dönem geliyor! Yılda iki kez zam yapılacak

Asgari ücrette yeni dönem geliyor! Yılda iki kez zam yapılacak

Milyonlarca kişi yeni asgari ücretin belirlenmesi için Aralık ayını bekliyor. 2022 yılında iki kez zamlanan asgari ücrette yeni yılda yeni bir sistem üzerinde duruluyor. Peki yeni asgari ücret nasıl belirlenecek? İşte bütün detaylar…



2022 YILINDA ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILMIŞTI?

Asgari ücreti belirlemek için yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrasında 2022 yılı için asgari ücrete görülmemiş bir zam yapılmış ve maaşlarda yüzde 52 oranında bir artış olmuştu. Yapılan zammın ardından asgari ücret 2022 yılı için net olarak 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak açıklanmıştı. Enflasyon rakamlarının yılın ilk 6 ayında yüzde 70’i aşması nedeniyle asgari ücrete bir kez daha zam yapılma ihtiyacı ortaya çıktı. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete ikinci bir zam yapıldığını açıkladı ve asgari ücret yüzde 30 artışla net 5 bin 500 liraya yükselmiş oldu.

ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK ZAMMA NASIL KARAR VERİLİYOR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıp yeni asgari ücreti her zaman, yıllık veya aylık belirleyebilir. Ücret belirlenirken enflasyon verileri, hayat pahalılığı, ücretliler geçinme indeksleri ve geçim şartları da göz önünde bulunduruluyor. Asgari ücret belirlenirken işveren tarafından işçiye ödenen ek ücretler ve sosyal yardımlar dikkate alınmıyor.

E-ticarette vatandaşların en çok şikayet ettiği konular belli oldu!

Bütün çalışanlar 1000 liralık doğal gaz yardımı alabilecek mi?

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek? Beklenen açıklama geldi


Geri Dön