26 / 05 / 2024

Asgari ücrette zam mesaisi!

Asgari ücrette zam mesaisi!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği düzenleme için süreç hareketlendi. Asgari ücret tespit komisyonu aralık ayında bir araya gelecek. Artışın emekçileri enflasyon karşısında koruyacak oranda gerçekleşmesi beklenmekte.



Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete yapılacak artışta olacak. Asgari ücrete bu yıl toplamda yüzde 95 artış yapıldı, 5 bin 500 liraya çıkarıldı.

2023 zammı için süreç aralık ayında başlayacak.

Asgari ücretlinin beklediği ücret tespit komisyonu ilk toplantısını aralık ayının ilk haftasında yapılacak.

İşçi, işveren ve hükumetten 5'er temsilcinin katılacağı komisyon, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek.

Asgari ücrette ocak ayında yüzde 50 ile tarihi artışa gidildi. Temmuzda ise yüzde 30'luk ara zam yapıldı. Asgari ücretliden alınan vergilerden de vazgeçildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön