07 / 05 / 2024

Asgari ücrette zam mesaisi başladı! Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrette zam mesaisi başladı! Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği düzenleme için süreç hızlandı. Asgari ücret tespit komisyonu aralık ayında toplanacak. Peki asgari ücrette işverenin beklentisi ne? İşte detaylar...



Milyonlarca vatandaşın gözü asgari ücrete yapılacak zamda. Asgari ücrete bu yıl toplamda % 95 artış yapıldı, 5 bin 500 TL'ye yükseltildi.

2023 zammı için süreç Aralık ayında başlıyor. Asgari ücretlinin beklediği ücret tespit komisyonu ilk toplantısını aralık ayının ilk haftası içerisinde gerçekleştirecek.

İşçi, işveren ve hükumetten 5'er temsilcinin katılacağı komisyon toplantısı, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti tespit edecek. Peki asgari ücrette işverenin beklentisi ne? İşte ayrıntılar...

Asgari ücrette zam mesaisi başladı! Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram şu cümleleri kullandı: “Asgari ücretle iligli sayın Cumhurbaşkanının yapmış olduğu açıklamalarda ‘Ayakları yere basan bir fiyat vereceğiz’ ifadelerini kullanmıştı. Burası çok önemli, açıklayacağım.

Yine aynı şekilde sayın Bakan Bilgin’de ‘Enflasyona sebebiyet vermeyecek bir rakam belirleyeceğiz’ demişti. Bu açıklamadan yola çıkarak ayakları yere basan ve sayısal verilere dayanan bir hesap yapmaya çalışalım.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön