16 / 05 / 2024

Asgari ücrette zam tarihi resmen netleşti! Milyonlarca çalışana son dakika müjdesi! Hemen bakın! 

Asgari ücrette zam tarihi resmen netleşti! Milyonlarca çalışana son dakika müjdesi! Hemen bakın! 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette zam tarihi resmen netleşti. İşte merak edilenler... 



Ramazan Ağar, asgari ücretin 500 dolar üzerinden değil, günün şartlarına göre pazarlık yapılacağına dikat çekerek, "Bu hafta inşallah bunu sonuçlandıracağız" dedi. 

"Kafamızdaki rakam olmazsa muhalefet şerhimizi koyarız. Gönlümüz üçlü olarak kararın alınması" ifadelerini de kullanan Ağar, işveren veya hükümet tarafından bir rakamın masaya getirilmediğinin de altını çizdi. 

Asgari ücrette zam tarihi resmen netleşti! Milyonlarca çalışana son dakika müjdesi! Hemen bakın! 

Komisyon toplantısından sonra  saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşme yapacak. 

Yaşanan son dakika gelişmelerine göre, 2023 Temmuz zamlı yeni asgari ücretin kaç lira olacağının Kurban Bayramı'ndan önce belli olması öngörülüyor. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da toplantı öncesinde yaptığı açıklamasında, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret artışına ilişkin, işveren, işçi ve kamu tarafının bir müzakere süreci yürüttüğüne vurgu yapmıştı. 

Normalde senede bir defa olan görüşmelerin, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için 6 aylık periyotta yapıldığının altını çizen Cevdet Yılmaz, söz konsu açıklamasını "Temenni ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar. O da nedir? Çalışanlarımızın enflasyona ezdirilmemesi" diyerek tamamladı. 

TOKİ'den İstanbul'da dev adım! 648 konutluk yeni proje resmen başlıyor!

Emeklilere maaş promosyonu şoku! En yüksek emekli promosyonu tam bu kadar oldu! Şimdi bu rakamlara göz atın! 

Gözler asgari ücret zam toplantısında! Asgari ücret komisyonu 2. toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

 


Geri Dön