15 / 05 / 2024

Asgari ücretteki artış borsadaki şirketleri etkileyecek mi?

Asgari ücretteki artış borsadaki şirketleri etkileyecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücretle ilgili yeni bir soru gündeme geldi: 8 bin 506 TL’lik bu rakam, borsadaki şirketleri etkiler mi?



BORSADA İŞLEM GÖREN ŞİRKETLERİ ETKİLER Mİ?

Diğer yandan yeni asgari ücretin borsada işlem gören şirketler üzerinde etkisi olup olmayacağı konusuna da değinen Mazanoğlu, asgari ücret tarafındaki gelişmenin o şirketler üzerinde de herhangi bir etkisi olmayacağını savunarak şunları söyledi:

 Asgari ücretteki artış borsadaki şirketleri etkileyecek mi?

“Açıklanan bu rakamın işveren maliyeti 11 bin 760 TL civarında. Bizim ihracatçı şirketlerimiz, yurt dışında yaşanan durgunluktan etkilenebilir. Ama yurt işinde enflasyon halen yüksek olduğu için talep devam ediyor, Yani şirketler, ürettikleri ürünleri yurt içinde kolaylıkla satabiliyor. Dolayısıyla üretimi zayıflatacak bir durum söz konusu değil. O şirketler üretimlerini devam ettirebilmek için de personele, istihdama ihtiyaç duyuyor. Üstelik asgari ücretteki bu yükseliş, fiyatlara direk yansıtılabilecek bir maliyet olduğu için borsa şirketlerini büyük ölçekte etkileyecek bir gelişme değil diye düşünüyoruz.”

Borsadaki yükselişin önümüzdeki günlerde de devam edeceği öngörüsünde bulunan Mazanoğlu, “Borsada hafta içine baktığımızda kapanışlar hep 5 bin 400 seviyesinin üzerinde oldu. Evet, birkaç haftadır piyasanın zorlandığı aşikar. Ancak o destek noktasından çok da uzaklaşamıyor. Belli seviyelerde piyasanın tutunuyor olması, alıcının geldiğini de gösteriyor. O nedenle 5400’ün altında birkaç gün üst üste kapanış yapmadığı takdirde bü yükselişin süreceğini öngörüyorum” ifadelerini kullandı.

Borsada bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren 3 hisse belli oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön