04 / 05 / 2024

Asgari ücretten sonra işten çıkarmalar olacak mı? Patronlar konuştu

Asgari ücretten sonra işten çıkarmalar olacak mı? Patronlar konuştu

Asgari ücret miktarının açıklanmasının ardından herkes işten çıkarmalar olup olmayacağını merak ediyor. Patronlardan yeni asgari ücret hakkında ilk yorumlar geldi.



Türk-İş'in asgari ücret masasına oturmamasının ardından gözler bu sefer de patronlara çevrildi. Asgari ücretin 8 bin 500 TL olmasının ardından nasıl bir politika izleyeceği merak edilen patronlardan konuyla ilgili ilk yorumlar geldi. 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, konuya ilişkin açıklamasında, uzun zamandır gündemde olan bu konudaki (asgari ücret) kararın hayırlı olmasını dilediğini belirterek, "2022 yılını yüzde 5 bandında büyüme ile kapatacağımızı görüyoruz. Burada büyümenin oranı kadar kapsayıcı olması önemli bir unsurudur." ifadelerini kullandı.

3'üncü çeyrek büyüme verilerinde iş gücünün payının yüzde 26,3 olarak gerçekleştiğini aktaran Olpak, şunları kaydetti:

"Bu payın artırılması da gerekliydi. Belirlenen rakamın bir taraftan günümüz koşullarında asgari ücretle çalışan vatandaşlarımıza nefes aldıracağını ve büyüyen ekonomiden onların da daha fazla pay almasına katkı sunacağını düşünüyoruz. İşverenlerimiz de elbette çalışanlarına daha fazla katkı yapmayı arzu ediyor. Bu noktada, İşverenlerimizi de rahatlacak bazı ek düzenlemelerle sistemin sürdürebilirliğinin sağlanacağını düşünüyoruz."


Geri Dön