18 / 05 / 2024

Asgari ücretten sonra işten çıkarmalar olacak mı? Patronlar konuştu

Asgari ücretten sonra işten çıkarmalar olacak mı? Patronlar konuştu

Asgari ücret miktarının açıklanmasının ardından herkes işten çıkarmalar olup olmayacağını merak ediyor. Patronlardan yeni asgari ücret hakkında ilk yorumlar geldi.



Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem işveren hem de emekçi çalışanların menfaatini gözeterek 2023 yılı için verilen yeni asgari ücret zam açıklamasını ASKON olarak her iki taraf adına memnuniyetle karşıladıklarını aktararak, "2023 hedefleri için iş dünyamız adına özellikle ana ihracat pazarımız olan Avrupa Birliği ülkelerindeki tüm zorlu şartlara rağmen gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ve hedeflenen büyüme rakamlarına ulaşacağımıza inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyoruz." dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan da çalışanları enflasyona karşı koruyacak, bununla birlikte enflasyonu kontrol altında tutabilecek ve sanayicilerin uluslararası pazarlarda rekabetçi kalmasını sağlayabilecek bir rakam üzerinde çalışılması gereken bir süreç yönetildiğini belirterek, "Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 yılı asgari ücretinin gerek büyüme hedeflerimiz, gerek enflasyonla mücadele hedeflerimiz gerekse çalışanlarımızın mağdur edilmemesi noktasında dengeyi gözeten bir seviyede olduğunu değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Genel Başkanı Adnan Danışman, yüzde 54,66 artış sağlanarak ve 2023 yılı içerisinde olası yaşanabilecek olumsuz gelişmeler ışığında ara bir formül için de açık kapı bırakılarak belirlenen 8 bin 500 TL'lik rakamın hayırlı olmasını dilediklerini belirtti.

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz da bu yıl ortalama yüzde 74’lük bir artışla asgari ücretin 8 bin 500 liraya yükseltilmesinin iş dünyasının tüm kesimlerini memnun ettiğini aktararak, "Bu noktada, hem işçilerimizin refahını koruyacak hem de işverenleri zor duruma düşürmeyecek bu rakamı açıklayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Sosyal adalet gözetilmiş ve ücretli çalışanlar enflasyona ezdirilmemiştir. Bununla beraber gelir vergisi ve damga vergisi muafiyetinin devam etmesi, işverenlerin üzerindeki yükün hafiflemesi adına bir destek anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.


Geri Dön