27 / 04 / 2024

Bu kez patronlar konuştu: Asgari ücret 10 bin lira olmalı!

Bu kez patronlar konuştu: Asgari ücret 10 bin lira olmalı!

Asgari ücret zammı için geri sayım devam ederken gözler 7 Aralık'ta yapılacak kritik görüşmelere çevrildi. Patronlar asgari ücrete yapılacak bir yüzde yüz oranındaki zamma sıcak bakıyor. Asgari ücretin 10 bin lira olması gerektiği konuşulurken, işveren kesiminde 8 bin 500 liralık rakam öne çıktı.



Asgari ücrete yapılacak zam merakla beklenirken milyonlarca çalışan asgari ücret pazarlığından çıkacak sonuca kilitlendi. Asgari ücret komisyonu, 7 Aralık'ta asgari ücret zammını belirlemek için toplanacak. Yıllık enflasyonun yüzde 85 olduğuna dikkat çeken patronlar asgari ücretin yüzde 100 zamla 4.250 liradan 8.000-8.500 liraya çıkmasına sıcak baktıklarını belirtiyor.

Öte yandan asgari ücretin bölgesel olarak belirlenmesi önerisi de dikkat çekti.

"ASGARİ ÜCRET İÇİN 8 BİN 500 SEVİYESİ BİZİM AÇIMIZDAN UYGUN"

İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere, çalışanların enflasyona karşı korunması gerektiğini belirterek devlet teşviklerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

“ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLE MALİYETLER DE ARTACAK”

İpekyol Genel Müdürü Uğur Ayaydın, "Asgari ücrete yapılacak zammın enflasyonun düşürülmesine katkısı olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Orka Holding Yönetim Kurulu Üyesi Onur Orakçıoğlu, asgari ücrete tabi çalışanların alım gücünün korunmasının önemli olduğunu belirtti. Kiğılı Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem ise, dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumun herkesi etkilediğini belirterek, "Asgari ücrete yapılacak zamla birlikte maliyetler de artacak bu da enflasyonun artmasına neden olacak" dedi.

BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ GELDİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretin bölgesel olarak belirlenmesi gerektiğini belirtti. İstanbul'daki bir asgari ücret ile 5-6'ncı teşvik bölgesindeki asgari ücret aynı olmamalı" ifadelerini kullandı.

”ASGARİ ÜCRET 10 BİN TL OLMALI”

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, asgari ücretten tasarruf yapmayı doğru bulmadıklarını  ve bu dönemde ücretli çalışanların enflasyon nedeniyle ciddi baskı altında olduğunu söyledi.

 


Geri Dön