02 / 05 / 2024

Asilhan Arslan: Entegre tesisi Elazığ'ın markası!

Asilhan Arslan: Entegre tesisi Elazığ'ın markası!

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Asilhan Arslan, '' Çok ortaklı bir kooperatif veya şirket ile bütün kesimleri bünyesinde barındıracak söz konusu entegre tesisi Elâzığ 'ın markası haline getirmek için gerekli altyapı çalışmalarını hızla devam ediyoruz.'' dedi.



Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkan Adayı Asilhan Arslan, önümüzdeki yıl yapılacak olan ETSO seçimlerinden sonra ilk icraatlarının Elazığ Şeker Fabrikasını satın almak için girişimde bulunmak olacağını belirterek, "Fabrikayı tam entegre sistem kurarak satın almayı planlıyoruz" dedi. Arslan, halen 250 kişiye istihdam, 800 çiftçiye maddi katkı sağlayan Elazığ Şeker Fabrikası'nın entegre tesise dönüşmesi durumunda 30 bin kişiye tarıma dayalı sanayide iş kapısı açarak şehirden köye dönüşün önü açacağını söyledi.



Çok ortaklı bir kooperatif veya şirket ile bütün kesimleri bünyesinde barındıracak söz konusu entegre tesisi Elâzığ 'ın markası haline getirmek için gerekli altyapı çalışmalarını hızla devam ettirdiklerini aktaran Arslan, "Elazığ Şeker Fabrikası Elazığlılarındır, Elazığ'ın değeri Elazığlılarda kalacaktır. Sulama birliklerinin, pancar üretici birliklerinin, kırmızı ve beyaz et üreticilerinin, süt ve süt ürünleri üreticileri ile beraber ortaklığı genele yayacağız.Her kesimin kazanacağı bir sistem ile kota sorununu ortadan kaldırıp Elazığ 'da yeniden 90'lı yıllardaki üretim potansiyelini yakalayacağız. Hatta daha da fazla üretime dönüştürüp çiftçimizi, kırmızı ve beyaz et üreticilerimizi, esnafımızı işadamımızı ve çalışanlarımızı kalkındıracağız" dedi.



Şeker üretiminin yanı sıra çikolata çeşitleri, bisküvi, lokum, sert şekerleme, helva, et ve süt ürünleri, bakliyat ve dondurulmuş gıdaya kadar uzanan geniş bir ürün yelpazesi altında üretim yapmak istediklerini ifade eden Arslan, "Fabrikanın alanı entegre tesis için yeterli, Üzümümüzü kurutacağız, suyunu sıkacağız posasından tartarik asit yapacağız, Meyvelerimizi işleyerek alkollerini ilaç sanayine satacağız, Bademimizi işleyeceğiz kozmetik ürünler için yağlarını üreteceğiz, Karadut üretimini artırıp pekmezini ilaç niyetine sattıracağız. Tüm bu ürünleri pazara arz etmek için internet üzerinden satış sistemleri kuracağız. Çiftçimizin ürünü elinde kalmayacak, ürününü satabileceği fabrikası olacak, Artık Elazığ 'ın kendi ürününün Türkiye ve yurtdışındaki zincir marketlerde yerini alma zamanı geldi. Elazığ Şeker Fabrikası entegre tesisi ile ilk 5 yılda İSO 500 Sanayi kuruluşu listesine girmeyi hedefliyoruz, Fabrika şehrin prestij markası olacak" şeklinde konuştu.





Mahir SOLMAZ/Dünya


Geri Dön