27 / 04 / 2024

Par İnşaat, Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi'nin ihalesini kazandı!

Par İnşaat, Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi'nin ihalesini kazandı!

Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi'nin ihalesini 1 milyon 110 bin lira teklif veren Par İnşaat kazandı. Yıllardır atıl durumda kalan Buca Et Entegre Tesisleri'nin kiralanması ile ilgili ihale dün İzmir Defterdarlığı'nda yapıldı.



İzmir Ticaret Odası (İTO) ve  İzmir  Ticaret Borsası'nın (İTB) yüzde 50-50 ortaklıkla kurdukları 'İzmir Mezbaha Et Entegre' şirketi ile 'Par İnşaat' şirketi ihalede yarıştı. Yıllık kira bedeli olarak 740 bin lira muhammen bedeli bedelle başlayan ihalede toplamda 174 kez fiyat artışı yapıldı. İhaleyi bir milyon 110 bin lira ile son teklifi veren Par İnşaat kazandı. Kaynaklar'da tesisin bulunduğu 105 bin 603 metrakelik alanın 22 bin 203 metrekarelik kısmı dışında kalan 83 bin 400 metrekare üzerinde bulunan yapıyla birlikte "Et Entegre Tesisi" olarak kullanılması amacıyla 30 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkını Par İnşaat'ın oldu. İhalede İzmir Mezbaha şirketi adına İTB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bülent Arman, İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç katılırken, Par İnşaat adına ise firma sahibi Ali Haskoloğlu teklif verdi. İhalenin ardından Par İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haskoloğlu, inşaat işinin yanı sıra gıda sektöründe de faaliyet göstereceklerini söyledi. İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, "Sonuçta elimizdeki imkanlar doğrultusunda ihaleyi bu noktaya kadar getirdik. Hem kazanan şirkete hem de İzmirimize hayırlı olsun" dedi. İTB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bülent Arman ise, "Neticede kazanan İzmir oldu" diye konuştu.



Sabah Egeli



Bu haber Yenigün Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi’nin kiralanması için İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası’nın yüzde 50 ortaklıkla kurduğu firma, tesisin ihalesini kaybetti. İhaleyi İzmir merkezli Pan İnşaat 1 milyon 110 bin TL’lik teklifle kazandı


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük hissedarı olduğu dönemde Tansaş tarafından yapılan Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi, için teklif çıkmayan ilk ihalenin ardından İzmir Defterdarlığı tarafından gerçekleştirilen ikinci ihale sonuçlandı.


Büyükşehir Belediyesi ile 15 yıllık tahsis sözleşmesi 2013 yılında sona erene dek kentin tek et entegre tesisi olarak hizmet veren işletmeyi, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün Tansaş hisseleri satışı nedeniyle geri alması uzun süre tartışmalara neden olmuştu.


KADERİNE TERK EDİLMİŞTİ


Sürecin ardından 3 yıl boyunca kaderine terk edilen tesis, İzmir Defterdarlığı tarafından geçtiğimiz ay kiralanmak üzere çıkarıldığı ihalede talip bulamayınca İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası harekete geçmişti. Ortak şirket kurularak ihaleye girme kararı alınmıştı.


1 MİLYON 110 BİN TL TEKLİF


Hafta başında İTO ve İTB ortaklığıyla 2 milyon 500’er TL’lik payla kurulumu tamamlanan ‘İzmir Mezbaha Entegre Et Sanayi Ve Ticaret A.Ş.’ dün gerçekleşen ihaleye katıldı.


İhalede İTB'yi Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman, İTO'yu ise Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Güleç temsil ederken Pan İnşaat adına ise Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haskoloğlu teklif verdi.


İhalede 740 bin TL’lik yıllık kira ile başlayan açık artırmayı İzmir merkezli Par İnşaat 1 milyon 110 bin TL teklif vererek zafere uzandı.


SÖZLEŞME İMZALANACAK


Par İnşaat ile yapılan ön sözleşme onaylanması için Maliye Bakanlığı'na gönderilecek. Bakanlığın yaklaşık 1 ay içinde sözleşmeyi onaylamasının ardından Par İnşaat ile nihai sözleşme imzalanacak. Nihai sözleşmenin ardından 1 yıllık süre verilerek bu sürede tesislerin işler hale gelmesi için gerekli imar revizyonları, makine ve ekipman yenilenmesi yapılacak.


Yenigün



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Buca Kaynaklarda 3 yıldır kapalı duran et entegre tesisinin Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan ihalesini, tesisi 1 milyon 110 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Par İnşaat kazandı. İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile İzmir Ticaret Borsası (İTB), 3 yıldır atıl durumda kalan tesisin kente kazandırılması için yüzde 50 ortaklıkla kurdukları İzmir Mezbaha Et Entegre şirketi de ihaleye katıldı ancak 740 bin lira yıllık kira ile başlayan açık artırmayı kazanamadı. İhaleyi kazanan işadamı Ali Haskoloğlu, inşaat işinin yanı sıra gıda sektöründe de faaliyet göstereceklerini vurguladı. İzmir'de Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çeşitli kurumların restorasyon işlerini yaptıklarını söyleyen Haskoloğlu, "Halen bir gıda şirketimiz bulunuyor. Artık yatırımlarımızı farklı sektörlerde çeşitlendirmek istiyoruz" dedi. 


Dünya


Geri Dön