16 / 05 / 2024

Aşırı sıcak havalarda bunları sakın aracınızda unutmayın, her an patlama riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz!

Aşırı sıcak havalarda bunları sakın aracınızda unutmayın, her an patlama riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz!

Aşırı sıcak havalar nedeniyle hem kendi sağlığımıza hem de aracımızın sağlığına dikkat etmek zorundayız. Yaz aylarında uzun süreli park durumunda aracımızda unuttuğumuz veya bıraktığımız bazı eşyalar sonucu zehirlenme veya patlamalara yol açan çeşitli tehlikeler taşıyor.



YAZ AYLARINA DİKKAT!

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, yaz aylarında, aracımızı park ettiğimizde sıcak havanın etkisi ile kapalı ortamdaki ısının daha da artabileceğine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

Erdem, araç içerisinde bırakılan bazı eşyaların yoğun güneş ışığı ve sıcaklık nedeniyle hem zarar görebileceğini, hem de çevresine büyük çapta zarar verebileceğine işaret ederek powerbank veya  laptop gibi elektronik cihazlarda oluşabilecek hasarın cihazın yanmasına kadar ilerleyebileceğini ileri sürdü. Okan Erdem ayrıca araç içerisinde bırakılan çakmağın, yanıcı madde içermesi nedeniyle aşırı sıcaklık sonucunda patlayabileceğini belirterek bu ve buna benzer tehlike yaratabilecek birçok ürünün bulunduğunu ifade etti.


Geri Dön