03 / 05 / 2024

Aslanbucak ve Kuzdere imar planları askıya çıkacak!

Aslanbucak ve Kuzdere imar planları askıya çıkacak!

Mustafa Gül başkanlığında olağanüstü olarak toplanan Kemer Belediye Meclisi Toplantısı'nda Belediye Meclisi yetki alanları onaylanırken, Aslanbucak ve Kuzdere bölgelerinde imar planlarının askıya çıkacağı belirtildi




Kemer Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Gül başkanlığından toplandı. Toplantıda, Belediye Meclisi yetki alanları onaylanırken, Aslanbucak ve Kuzdere imar planlarının askıya çıkacağı belirtildi. Kemer Belediye Meclisi, olağanüstü olarak toplandı. Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün başkanlık yaptığı toplantı, dün saat 10.00'da başladı. 


Toplantıya katılan Mimar Burhan Kızılöz, 1/5000 ve Kuzdere Mahallesinin 1/1000 ile Aslanbucak Mahallesi'nin 1/1000 ölçekli imar planları hakkında bilgi verdi. Meclis Üyesi Galip Gün, "Bu bir nevi imar affı, değil mi? 2014 bütçesine artı yönde yansımalar olacaktır" dedi. 


Mimar Kızılöz ise, "Emsal artışı, bunu bedel tespitiyle yapmak zorunda olduğumuz için kararını meclis verecektir" diye konuştu. 



GÜL: "AYAK OYUNLARINA GEREK YOK" 


Pazaryeri konusunun, Belediye Meclisi'nde üç komisyonun önüne Milletin işiyle oynamak için ayak oyunlarına gerek yok" diye konuştu. 


Galip Gün de, "Hiç de ayak oyunu değil. Burada gelir artırıcı ve azaltıcı olarak konuşuyoruz. Kimsenin işinin önüne bir set koymak istemiyoruz" ay yapılan toplantıyı hatırlatarak, "Geçen toplantıda pazaryeri ile ilgili almış olduğumuz karar, 'bütçeye eksi veya artı getiriyor' diye geçersiz ise, bizim burada alacak olduğumuz karar da geçersiz. Çünkü 2014 bütçesi bitmiş oluyor ve bütçeye gelir getirmiş oluyoruz. Başkan Bey, geçen ay aldığımız pazarın kapatılmasının geçersiz olduğunu hükmetmiş. O zaman bu da geçersiz. Ya bizim önceki aldığımız karar doğru, ya da bu yanlış. Eğer bunu yapacaksak, geçen ay aldığımı kararda bir yanlışlık geldiğini ve komisyon üyelerinin konuyu belediye bütçe kalemlerinin içine aldığını aktaran Başkan Mustafa Gül ise, "Bu onanmış bir karardır. 

Meclis toplandıktan sonra 5 günlük bir süreç var ve komisyonumuz tekrar bunu incelemiş. O, hak kazanılmış bir şeydir. Bu ise hak kazanılmış bir şey değil. Zaten belediye, bütün belediyelerin birleşmesiyle birlikte üç ay sonra ek bütçe yapmak zorunda. Üç ay sonra yapmış olduğu ek bütçe içerisinde bunların gelirlerini de koyacak. O ve bu bağlantılı değil. 


 Meclis Üyesi Tuncer, '"İnsanların işini uzatıyorsunuz' diyorsunuz ama biz şimdi bunu oylayacağız çünkü yasal ama geçen Meclis'te bizim aldığımız şey de yasaldı" dedi. 

Belediye Meclisinde, Meclisin yetki alanları onaylandı. Buna göre Aslanbucak ve Kuzdere imar planlan önümüzdeki gündeler belediyede askıya çıkarılacak. Belediye, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelecek olan planların diğer kısmını bekleyecek. Söz konusu planlar da onanırsa, bütünleşmiş olacak. 



Antalye Kemer Gözcü Gazetesi


Geri Dön