27 / 04 / 2024

Zeytinburnu ve Arnavutköy’e yeraltı otoparkları geliyor! İmar planları askıda!

Zeytinburnu ve Arnavutköy’e yeraltı otoparkları geliyor! İmar planları askıda!

Zeytinburnu’nda üç ve Arnavutköy’de bir mahallede kurulacak yeraltı otoparklarının imar planları askıya çıkarıldı. Peki o mahalleler hangileri? Zeytinburnu ve Arnavutköy'ün hangi mahallelerinde yeraltı otoparkları kurulacak? İşte cevaplar...




Zeytinburnu ve Arnavutköy’e yeraltı otoparkları geliyor! İmar planları askıda!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu’nda üç ve Arnavutköy’de bir mahallede yeraltı otoparkı imar planlarını askıya çıkardı. Bugün (25 Mart 2014, Salı) itibariyle askıya çıkarılan planlara göre; Zeytinburnu’nda Merkez Efendi Mahallesi, Seyitnizam Mahallesi ve Veliefendi Mahallesi’nde birer adet olmak üzere toplam üç yeraltı otoparkı (zemin altı otopark alanı) inşa edilecek. 


Arnavutköy’de ise Merkez Mahallesi’nde bir adet yeraltı otoparkı hayata geçirilecek.


Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Şubat 2014’te onaylanan ve bugün askıya çıkarılmak suretiyle ilan edilen Zeytinburnu ve Arnavutköy zemin altı otopark imar planları, 25 Nisan 2014 Cuma tarihinde askıdan indirilecek.



İşte o imar planları!


Zeytinburnu Merkez Efendi Mahallesi’nde 502 pafta, 2965 ada, 30 parselin bir kısmı zemin altı katlı otoparka alınacak. 


Zeytinburnu Merkez Efendi zemin altı otopark imar planı için tıklayın!


Zeytinburnu İlçesi’ndeki Veliefendi Mahallesi’nde 1659 ada, 57 ve 60 parsellerin bir kısmı zemin altı katlı otoparka alınmasına karar verildi.


Zeytinburnu Veliefendi zemin altı otopark imar planı için tıklayın!



Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’nde ise 3284 ada, 20 ve 21 parsellerin bir kısmının zemin altı katlı otoparka alınması kararı onaylandı.


Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi zemin altı otopark imar planı için tıklayın!


Arnavutköy’de de Merkez Mahallesi’nin 1704, 1708, 1709 ve 1710 parsellerin zemin altı katlı otopark planlarına alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı…


Arnavutköy Merkez Mahallesi zemin altı otopark imar planı için tıklayın!


Geri Dön