02 / 05 / 2024

Aslanlı Köşk, Remzi Gür'e devredildi!

Aslanlı Köşk, Remzi Gür'e devredildi!

Yargıtay, Halis Toprak'a ait ˜Aslanlı Köşk'ün işadamı Remzi Gür'e devri konusundaki engeli kaldırdı. TMSF tarafından açık artırmayla satılan Halis Toprak"a ait İstinye"deki Aslanlı Köşk"ün Remzi Gür"e devrinin önündeki hukuki engel kalktı



 TMSF tarafından açık artırmayla satılan Halis Toprak"a ait İstinye"deki Aslanlı Köşk"ün Remzi Gür"e devrinin önündeki hukuki engel kalktı. İstinye"deki Aslanlı Köşk 14 Nisan 2009 tarihinde TMSF tarafından satışa çıkarılmış köşke en yüksek teklifi Ramsey"in patronu Remzi Gür 23 milyon TL ile vermişti.

Ancak Halis Toprak ve 2 oğlu ihalenin iptali istemiyle dava açtı. Yerel mahkeme Toprak"ın itirazını reddederken, Yargıtay yerel mahkemenin kararını bozdu. Böylece Halis Toprak"a köşkünü kurtarma şansı doğarken bu kez de Remzi Gür kararın düzeltilmesi için yeniden Yargıtay"a başvurdu. Yargıtay bu kez doğru olanın yerel mahkeme kararı olduğuna hükmetti. Böylece son nokta kondu ve köşk Remzi Gür"ün oldu.

˜Türkiye çöl Olmasın"ın yaratıcısına ˜Hizmet" ödülü

ANKARA - TMMOB"a bağlı Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) geçtiğimiz Mart ayında hayatını kaybeden Prof.Dr.Cemil Cangır"a ˜Hizmet" ödülü verdi. Tarımsal öğretimin başlangıcının 165"inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen Tarım Haftası etkinlikleri çerçevesinde ZMO œTarım-çevre-Gelecek konulu bir sempozyum düzenledi.

Sempozyumdan önce yapılan ödül töreninde ZMO Özel Ödülü, Bilim Ödülü, Teşvik Ödülü sahiplerini bulurken geçtiğimiz yıl vefat eden Cemil Cangır"a da Hizmet ödülü verildi. Cangır˜ın ödülünü eşi Sabahat Cangır alırken meslekte 50 yılını dolduran ziraatçilere de plaket verildi.

Mart"ta vefat etti

ZMO"nun ˜Hizmet Ödülü" verdiği Cangir, Tekirdağ Ziraat Fakültesi"nde dekanlık, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi"nde rektör yardımcılığı yapmıştı. Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü"nde Öğretim Üyesi olarak görev yaparken, geçirdiği mide rahatsızlığı nedeniyle Trakya Üniversitesi"ne kaldırılan Cangir, geçen Mart ayında 64 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Ergene çevre Planlaması"nın mimarı olarak bilinen Cangir, arazi kullanımı politikası çerçevesinde œTürkiye çöl Olmasın ve œGeleceğimizi kefenle örtmeyelim sloganlarının sahibi olmasının yanı sıra Türkiye"deki yerleşim yerlerinin yüzde 28"inin verimli arazilerin üzerinde kurulu olmasına ve tarım alanlarının konuta açılmasına karşı çıkmasıyla tanınıyordu.
Vatan/Cahit Yüce


Geri Dön