01 / 09 / 2024

Aslantepe'de sular durulmuyor

Aslantepe'de sular durulmuyor

Galatasaray'ın Aslantepe diye anılan projesinde çalışan işçiler maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle stadın yanıbaşındaki otoyol kenarında ateş yakarak eylem yaptı.



Eren Talu ise şu anda Abu Dabi'de olduğunu ve proje için kredi aradığını söyleyerek, "Karımın parasını bile bu işe koydum. İşçiye borcum 2.7 milyon TL'ye yakın" dedi.

GALATASARAY'ın stad projesi Aslantepe'de sular bir türlü durulmuyor. Dabi-Eren Talu-Alke Ortak girişim grubunun yapımını sürdürdüğü projede işçiler maaşlarının ödenmediği gerekçesiyle stadın yanıbaşındaki otoyol kenarında ateş yakarak eylem yaptı. Eren Talu ise projenin kaba inşaatını gerçekleştiren Tera adlı şirkete 1 Şubat tarihli faturanın yarısını ödediğini 1 Mart tarihli fatura için ise henüz bir ödeme yapamadığını dile getirerek, "Projeye şu ana kadar 71 milyon TL harcadım. Karımın parasını bile bu işe koydum. Şu anda da Abu Dabi'deyim ve kredi almaya çalışıyorum" dedi.

100 milyon lira lazım

Projenin tamamlanması için 100 milyon lira daha masraf yapması gerektiğini dile getiren Talu "Taşeronumuz Tera'ya 1 Ocak faturasını 4 gün gecikmeyle 5 Ocak tarihinde ödedik. Zaten ödemesek işçilerin çalışmalarına imkan yok. Ödeme iki gün gecikse bile işi bırakıyorlar. İşçiler çok organize hareket ediyorlar ve hedefleri belli. Onlar da haksız değiller. Sonuçta maaşlarını almaya çalışıyorlar. Ama kriz ve şartlar bize bunu yaşatıyor. Şu an işçilere 2 milyon 700 bin lira borcumuz var. Ocak ayında bir kredi onayı bekliyordum. Ama şubat ortasında krediyi alamadığım cevabı geldi. Bunlar da şimdi bu yüzden yaşanıyor."

Abu Dabi'li ortak geldi

Eren Talu projedeki ödemelerde yaşanan aksaklıklar nedeniyle Abu Dabi Şeyhi Nahayan Bin Mübarek Al Nahayan'ın sahip olduğu Dhabi Group Genel Müdürünün de Türkiye'ye geldiğini dile getirdi.  TOKİ  ve taşeron frma Tera yetkilileri ile görüşen ortaklar finansman sorununu çözmeye çalışırken Tera'nın Yöneticisi Osman Gündoğdu da kasım ayından bu yana ödenmemiş borcu bulunan Talu'nun toplam borcunun 5.1 milyon lirayı bulduğunu iddia etti. Talu'nun Abu Dabi'li ortağından para alamadığını savunan Gündoğdu "Biz de paramızı alamadığımız için işçiye ödeme yapamıyoruz" dedi.

Bile bile girdi

İşçilerin stadın yanında üst üste dizdiği kalasları ateşe vermesi nedeniyle "Aslantepe yanıyor' izlenimi oluştu. Eylemi durdurmak için polise haber verenin de kendileri olduğunu dile getiren Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eren Talu aynı anda Ali Sami Yen'in oradaki projeyi yapabilse, kredi kullanabilecek. Ama burayı bitirmeden oraya başlayamıyor olması finansman sorunu yaşamasına yol açıyor. Yine de Eren Talu bu işe girerken şartları zaten biliyordu. Bile bile kabul etti. Şu an bize sadece işçilerden doğan borcu Şubat ayı hariç 3 milyon 900 bin lirayı buluyor."

Hürriyet

Geri Dön