31 / 08 / 2024

Deprem bölgesinde 'adalet' aranıyor! Depremin asıl suçluları yargılanmadı!

Deprem bölgesinde 'adalet' aranıyor! Depremin asıl suçluları yargılanmadı!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan evlerle ilgili yargılama süreçleri devam ediyor. Birçok masum mühendis ve mimar yargılanırken, asıl suçluların yargılanmaması tepki çekmeye devam ediyor.



Tarihinin karşı karşıya kaldığı en büyük facialardan biri olan 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremler, 10 şehri vurarak 53 bin 537 kişinin hayatını kaybetmesine ve 107 bin 213 kişinin yaralanmasına yol açtı. Adalet Bakanlığı deprem sonrası yürütülen soruşturma ve yargılamalara devam etse de asıl suçluların yargılanmaması tepkilere neden oldu. 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, deprem bölgesinde binlerce kişinin ölümüne neden olan evlerin yargılanma süreçlerine değindi. 

Deprem bölgesinde masum mühendis ve mimarların hapse atılarak dava açıldığını söyleyen Kireçci, olmayacak yerlere imar veren belediye başkanları ve imar komisyon üyelerininin yargılanmadığına dikkat çekti. 

Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı X'ten, deprem bölgesinde yapılan bu adaletsizliğe tepki gösterdi. İşte Kireçci'nin o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1

Deprem bölgesinde masum mühendis ve mimarlar hapse atıldı.  Haklarında dava açıldı.

Olmayacak yerlere olmayacak imarları veren belediye başkanları, başkan yardımcıları ve imar komisyon üyeleri ve imar müdürleri yargılanmadıkça adalet yerini bulmaz! 

 

Tebernüş Kireçci'den barınma krizine çözüm önerisi: Konut arzı artırılsın!

Konut kredisinde yeni kampanya başlatılırsa ne olur? sorusuna Tebernüş Kireçci'den net yanıt: Felaket olur!

Geri Dön