04 / 05 / 2024

Asmalımescit'in efsane mekanı eski Babylon binası 75 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Asmalımescit'in efsane mekanı eski Babylon binası 75 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Mega kent İstanbul'un simgeleri arasında yer alan Babylon'un Asmalımescit'teki binası, rekor bir bedelle satışa çıkarıldı. Müzikseverlerin hafızalarına kazınan söz konusu mekân, 75 milyon liralık fiyat etiketiyle yeni bir sahibine devredilmeyi bekliyor.



Mega kent İstanbul'un en ikonik konser mekânları arasında adını yazdıran Babylon'un Asmalımescit binası, yaklaşık olarak 10 sene önce kapandı ve 2012 yılından beri de BLIND isimli konser mekânı şeklinde hizmet veriyor.

Oda TV'de yer alan habere göre müzikseverlerin hafızalarına kazınmış olan söz konusu mekân, 75 milyon liralık fiyat etiketiyle yeni bir sahibine devredilmeyi bekliyor. Söz konusu mekan, alternatif müziğin merkezi haline geldi ve bir dönemin kültürel atmosferini şekillendirdi. 

Asmalımescit in efsane mekanı eski Babylon binası 75 milyon TL ye satışa çıkarıldı!

ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALMIŞTI

Söz konusu mekânda bugüne kadar; Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Radiohead,  gibi dünyaca ünlü isimlerin dışında ayrıca Mor ve Ötesi, Sezen Aksu, Mirkelam ve Teoman gibi Türkçe müzik sahnesinin unutulmaz isimleri de konser vermişti.

Babylon Asmalımescit 2007'de kapanmıştı. 2012'de yeniden açılan mekân, Blind adlı bir konser mekanı şeklinde hizmet verdi.

Asmalımescit in efsane mekanı eski Babylon binası 75 milyon TL ye satışa çıkarıldı!

16 MİLYONLUK TARİHİ KİLİSE DE SATIŞA ÇIKMIŞTI

Sivas’ın Hafik ilçesinde 19. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen ve bir zamanlar Ermeniler tarafından kullanılan bir diğer ismi Surp Garabet olan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay (43) tarafından emlak danışmanına verilmiş ve 16 milyon Türk Lirası bedelle satışa çıkarılmıştı.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Danışmanı Vahap Yıldız, “Tapusu var ve satılması için hiçbir engel gözükmüyor. Kilise 1.  derecede sit alanı ve koruma altında. Bugün itibarıyla satışa çıkardık ve 16 milyon Türk Lirası istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

KİLİSEYE SATILIK İLANI TAKILMIŞTI

Söz konusu ilçeye 18 kilometre uzaklıkta bulunan Göydün köyünde 19. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen ve 1. Dünya Savaşı'nda basta ABD ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere göç eden Hristiyanlar tarafından kullanılan bir diğer ismi Surp Garabet olan Tarihi Tuzhisar Kilisesi, sahibi Hatice Akay tarafından satışa çıkarılmıştı.

 

Çimento fiyatları resmen fırladı! Müteahhitler yandı! 50 kg çimento fiyatı ne kadar? Beton fiyatları ne kadar oldu?

Kıbrıs'ta yabancıya konut satışında kurallar değişiyor!

Türkiye'de nüfus artışı durdu: Gayrimenkul sektörünü güzel günler beklemiyor!


Geri Dön