06 / 05 / 2024

Astaş Gayrimenkul Bodrum'da iki proje gerçekleştirecek!

Astaş Gayrimenkul Bodrum'da iki proje gerçekleştirecek!

Dedeman'ın Bodrum Göltürkbükü'nde bulunan ve uzun süredir satışta olan 180 dönümlük arazisini Vedat Aşçı aldı



Aşçı, 35 milyon dolara aldığı ve 600 metre sahili olar arazide 120 odalı bir otel ve 60 adet villa yapmak için proje hazırlıyor. Yatırımın kısa sürede tamamlanması ve toplam 80 milyon dolara mal olması planlanıyor.

Bir zamanlar tekstil makineleri pazarını domine edebilen en etkin şirketlerden biriyken gayrimenkul sektörüne hızlı bir giriş yapan Astaş Grubu, İstanbul'un ardından Bodrum'a da el attı.

Dedeman'ın Bodrum Göltürkbükü'nde bulunan 180 dönüm büyüklüğündeki arazisini 35 milyon dolara saün alan Astaş Grubu bünyesindeki Astaş Gayrimenkul, burada iki iki etaplı projesini hayata geçirmek için start verdi. Astaş 600 metre uzunluğunda bir sahil şeridi de olan arazide otel ve villa tipi iki ayrı gayrimenkul projesi geliştirecek.

İlk proje Dedeman'ın

Satın alman arazi ile ilgili aslında Dedeman Holding'in farklı bir projesi vardı. Uzun süre saüş masasında kalan araziye dönük birkaç yıl önce ilk etapta Dedeman Holding'in kendisi, Göçtür Turizm'in getirdiği teklif üzerine bir proje geliştirmişti. Göçtur'un getirdiği öneriye göre arazide Dedeman-Summa ve Göçtür ortak bir tesis kurmayı planladı.
Projede 80 ile 120 odalı bir otel ve villa tipi konaklama tesisleri oluşturulacak. İşletmesi için Bulgari ile görüşmelerin yapıldığı projede, üst düzey turist kesiminin ağırlanması planlandı. Ancak araya giren kriz ortamı ortaklara yatırım imkanı vermeyince Dedeman araziyi yeniden satış masasına koydu.

Bodrum hedefteydi

İstanbul'da Astoria Alışveriş Merkezi ve Rezidans ile Etiler'de Bellevue İş Merkezi ve Rezidans projelerini yaşama geçiren Astaş Gayrimenkul'un son projesi inşaatına yeni başladığı Maçka Rezidans by Armani Casa olmuştu.
Satışlarına kısa bir süre önce başlanan Armani Casa'yı iki yıl içinde yaşama geçirileceklerini dile getiren Astaş Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, bir süre önce yapuğı açıklamada İstanbul'un yanı sıra Bodrum'da da büyümeyi planladıklarını dile getirmişti. Astaş Gayrimenkul Bodrum'da bir süredir arazi arayışlarını sürdürüyordu. Şirket sonunda Göltürkbükü Bölgesi'nde Dedeman'ın arazisinde karar kıldı.

İki dev ile görüşüyor

Uzun uğraşların sonunda arazinin sahibi, Bodrum'da yer arayışında olan Astaş Gayrimenkul oldu. Astaş Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, yakın çevresine araziye 120 odalı bir butik otel yapmayı planladığını dile getiriyor. Projede ayrıca 50 ile 60 adetlik bir konaklama tipi villa inşa edilecek. Otel için 50, villalar için ise 30 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirilecek.
Yürütülen hazırlıklara göre yasal izinlerin tamamlanması ile birlikte kısa süre içinde projenin inşaatına başlanacak. Astaş Gayrimenkul yönetimi bir taraftan da tesislerin işletmecisi için uluslararası isimlerle görüşme sürdürüyor.

Tekstil makineleri ile büyüdü

Aslen samsun Bafralı olan Vedat Aşçı, uzun yıllar Almanya'da kaldı. Eğitimini tamamladığı Almanya'da ilk şirketi Aşçı GmbH'ı kurdu. 1980'li yılların ilk yarısında Türkiye'deki tekstil ve hazır giyim ihracatına dönük hamleyi gören Vedat Aşçı, Türkiye'deki ilk şirketini 1983'te kardeşleri ile birlikte kurdu. Türkiye pazarında pek çok tekstil şirketinin kurulmasına ön ayak olan Astaş Juki, dünyanın dört bir yanından pazara makine ihracatı gerçekleştirdi. Aşçı halen başta Japonya'nın ünlü tekstil makinesi Juki olmak üzere 30'a yakın markanın Türkiye temsilciliğini yürütüyor.
Ekonomist/Mustafa Kemal Çolak


Geri Dön