28 / 04 / 2024

Astim köprülü kavşak projesinde çalışmalar devam ediyor!

Astim köprülü kavşak projesinde çalışmalar devam ediyor!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ASTİM Organize Sanayi Bölgesi girişinde yapılan köprülü kavşak projesinde çalışmalar devam ediyor.



Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ASTİM Organize Sanayi Bölgesi girişinde yapılan köprülü kavşak projesinde çalışmalar devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 milyon TL’ye ihale edilen ASTİM Köprülü Kavşak projesinde 15 gün aradan sonra nihayet çalışmalar yeniden başladı. Fizibilite çalışması yapılmasına rağmen çalışmalar devam ederken zeminden çıkan su nedeniyle bir süre önce köprülü kavşak inşaatında çalışmalar durmuştu. Ege Üniversitesi ve diğer kurumlarla yapılan çalışmalar neticesinde projede revizyona gidilmiş ve çıkan su nedeniyle 15 Haziran’da kullanıma geçeceği duyurulan ASTİM Köprülü kavşağının açılışı 2 ay ötelenmişti.


HARFİYAT ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Köprü kavşak projesinde bugüne kadar fore kazık imalatları, jet-grout imalatları, başlık kirişi imalatları, prekast kiriş imalatları, istinat duvarı imalatları, yan yol drenaj imalatlarının tamamı bitirilirken, şimdi hafriyat çalışmaları yeniden başlatıldı. İhaleyi alan yüklenici firmanın iş makineleri hafriyat temizliği için sabah kontak çevirirken, öncelikle alandaki hafriyatın temizleneceği daha sonra ise zeminden çıkan su için çalışma yürütüleceği öğrenildi.


Çalışmalarla ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Bazı internet ve yazılı medya kurumlarında Aydın Astim Köprülü Kavşağının yapım çalışmaları ile ilgili çıkan asılsız haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması ihtiyacı duyulmuştur. Astim Köprülü Kavşağının yapım ve imalat çalışmaları, Fen İşleri Daire Başkanlığımızın kontrolünde yüklenici firma tarafından devam etmektedir. Basında çıkan asılsız haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.


Milliyet 


Geri Dön