16 / 05 / 2024

Astroloji danışmanlarına şok vergi uyarısı! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu! 

Astroloji danışmanlarına şok vergi uyarısı! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu! 

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) yayımladığı özelge ile astroloji danışmanlığı faaliyetlerinin de vergiye tabi olduğuna, verilen hizmetten elde edilen gelirin serbest meslek kazancı hükümlerine göre vergilendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) yayımladığı özelge ile astroloji danışmanlığı faaliyetlerinin de vergiye tabi olduğuna, verilen hizmetten elde edilen gelirin serbest meslek kazancı hükümlerine göre vergilendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. GİB tarafından, bu doğrultuda tereddütlerini gidermek için Başkanlığa başvuruda bulunan mükelleflerin sorularını cevaplamak, mükellefin vergiye uyumunu artırmak için "astroloji danışmanlığı faaliyetlerinin vergilendirilmesi" konulu bir özelge yayımlandı.

Yayımlanan özelgeden yapılan derlemeye göre; özelge talep formunda, internet üzerinden ve telefonla astroloji danışmanlığı hizmeti karşılığında alınan ücretten dolayı vergilendirip vergilendirilmeyeceği konusunda Başkanlığın görüşü istendi. 

Astroloji danışmanlığının sermayeden ziyade şahsi mesaiye, ilmi veya mesleki bilgiye veya ihtisasa dayanan ve ticari mahiyette olmayan işlerin işverene tabi olmaksızın şahsi sorumluluk altında kendi nam ve hesabına yapılan serbest meslek faaliyeti olduğuna dikkat çekildi. 

Astroloji danışmanlarına şok vergi uyarısı! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu! 

Serbest meslek işleri dolayısıyla bu işleri icra edenlere yapılan ödemeler üzerinden yüzde 20 oranında tevkifat yapıldığının altı çizildi. 

Özelgede, ticari faaliyette, sermaye ve emekten meydana gelen sürekli bir organizasyon mevcut olup bu organizasyon içindeki sermaye ve emeğin payı yapılan faaliyetin türüne, niteliğine ve büyüklüğüne bağlı şekilde değişkenlik gösterebildiği vurgulandı. 

Astroloji danışmanlarına şok vergi uyarısı! Gelir İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu! 

Ticari bir organizasyon ve sermaye unsuru hakim olmaksızın, şahsi mesaiye ve mesleki bilgiye dayanarak kendi nam ve hesabına yapılan astroloji danışmanlığı faaliyetinin serbest meslek faaliyeti çerçevesinde değerlendirilmesi ve bu faaliyet sebebiyle elde edilen gelirin serbest meslek kazancı hükümlerine göre vergilendirilmesi gerektiğine de dikkat çekildi. 

Borsa İstanbul’da son durum! Güne yükselişle başladı!

Emeklilere ilaç gibi ödeme yapılacak! Garanti, İş, Yapı Kredi peş peşe açıkladı! Son başvuru...

Doları bilen adam doların iki ay sonra kaç lira olacağını açıkladı! Herkes gardını alsın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön