05 / 05 / 2024

Ata Yatırım mütekabiliyetle yabancılara haftada 9 daire satıyor!

 Ata Yatırım mütekabiliyetle yabancılara haftada 9 daire satıyor!

Ata Yatırım Genel Müdürü Ufuk Yılmaz, yabancılara konut edinme hakkı getiren Mütekabiliyet Yasası'nın ardından bu yasa gereği yabancılara danışmanlık verdiklerini belirterek bu süreçte 1 haftada 9 daire sattıklarını söyledi



Sermaye piyasalarında aracı kurumlar, komisyon oranları düşüp kârlılık azalınca yeni ve Türkiye'de denenmemiş yöntemleri uygulamaya başladı. Eski usul aracı kurum mantığından kurtularak daha verimli çalışmayı yatırımcının ayağına gitmekte bulan Ata Yatırım îstanbul'dakiler hariç tüm şubelerini kapattı. Şubeler yerine kapı kapı dolaşıp hisse senedi pazarlayacak bir tim kuran aracı kurum aynı zamanda yatırımcıların tüm bilgilere ulaşabileceği ve kolay ulaşım sağlayabileceği Yatırım Noktaları kuruyor.


NOMURA'DAN ÖRNEK ALDI

Yatırım Noktası'nın ilkini Bostancı’da kuran Ata Yatırım Genel Müdürü Ufuk Yılmaz, "Komisyon oranlarının yüz binde 7'ye kadar düştüğü ortamda şubeler ciddi maliyet unsuru oldu. Biz de bir zamanlar Japon Nomura'nın yaptığı gibi gerektiğinde kapı kapı dolaşıp hisse senedi pazarlayacak bir ekip oluşturduk. Başlangıçta Anadolu'da sanayi ve ticaret odaları ile ilişkiye geçilip eğitim çalışmaları yapılacak" dedi.


Yılmaz kurumun araştırma departmanını da yerli yatırımcıya hizmet verecek şekilde dizayn ettiklerini ifade ederek yabancı işlemlerini yapan birim ile araştırma biriminin verilerini bir araya toplayıp yabancı yatırımcıların ne zaman ve hangi sektörlerle ilgilendiği bilgisini yerli yatırımcıya ulaştıracak bir yapı kurduklarını dile getirdi.


YENİ KUŞAK YATIRIMCI

Türkiye'de artık faize duyarlı eski kuşak yatırımcının yerini yavaş yavaş teknoloji ile yatıp kalkan, gece saat 3'te uluslararası piyasalarda fşlem yapan yeni kuşak yatırımcının aldığını belirten Yılmaz, 'Yatırımcının aktif olduğu yeni kuşak yatırım anlayışı sermaye piyasaları lehine değişiyor" dedi.


Bu doğrultuda özellikle Foreks işlemlerine de ağırlık vererek yatırımcıya sundukları ürün yelpazesini geliştirdiklerini belirten Yılmaz, Ata Yatırım'ın Tradesoft adlı programının Türkiye için üretildiğini ve bu program ile altın- TL işlemi bile yapılabildiğini kaydetti.


İslami otel için aracılık yapacağız

Ata Yatırım Genel Müdürü Ufuk Yılmaz, yabancılara konut edinme hakkı getiren Mütekabiliyet Yasası'nın ardından bu yasa gereği yabancılara danışmanlık verdiklerini belirterek bu süreçte 1 haftada 9 daire sattıklarını söyledi. Daireleri Kuveytli yatırımcılara sattıklarını kaybeden Yılmaz, ayrıca İstanbul veya Bursa'da İslami Otel kurma düşüncesi olan Katarlı bir grup ile ilişkide olduklarını bu yatırımın yakın zamanda yapılabileceğini kaydetti. 

Habertürk/Rahmi Ak


Geri Dön