02 / 05 / 2024

Ataköy İkitelli Metrosu yarın açılıyor!

Ataköy İkitelli Metrosu yarın açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ataköy İkitelli Metrosu'nun yarın hizmete açılacağını müjdeledi. İşte İBB Başkanı İmamoğlu'nun o paylaşımı...



İstanbulluların merakla beklediği Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı Çekmeköy-Samandıra 1. Etabı açılırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan bir metro müjdesi daha geldi.

Resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/ekrem_imamoglu/ üzerinden yaptığı paylaşımda söz konusu metro hattının 15 gün boyunca ücretsiz olacağını müjdeleyen Ekrem İmamoğlu, yarın da Ataköy İkitelli Metrosu'nu açacaklarını söyledi.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

İlk etabını açtığımız Çekmeköy Sancaktepe Sultanbeyli Metrosu 15 gün boyunca ücretsiz hizmet verecek. Tekrar hayırlı olsun. Pazartesi günü de Ataköy İkitelli Metrosu'nu açıyoruz.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

SAATTE TEK YÖNDE 35 BİN YOLCU TAŞIYACAK


Avrupa Yakası'nın merakla beklediği Ataköy-İkitelli metro hattı için 29 Eylül 2015 tarihinde ihaleye çıkmıştı. Söz konusu hat için 2 Şubat 2015 tarihinde sözleşme imzalanmış, yer tesliminden sonra da 15 Şubat 2016 tarihinde imalat işlerine başlanmıştı. Fakat süreç, planlandığı gibi ilerlemedi ve hattaki çalışmalar yüzde 35 ilerleme seviyelerindeyken kısmen durdurulmuştu.

Toplam uzunluğu 13,4 kilometre olarak belirtilen Ataköy İkitelli Metro Hattı'yla beraber Ataköy-İkitelli arası 21,5 dakikaya düşüyor. Saatte tek yönde 35 bin yolcu taşıması planlanan Ataköy-İkitelli metro hattında Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi, Mimar Sinan, Evren Mahallesi, İkitelli Caddesi, Mehmet Akif, Bahariye, Masko ve İkitelli Sanayi durakları bulunuyor. 

 

0.69 faizli konut kredisi hesaplama tablosu! İşte 500 bin, 750 bin, 1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri!

Kira yardımı uzatıldı mı 2024? Kira yardımı yatmayanlar için adım adım ödeme alma yöntemi!

Ünlü mimar sordu: Modern kerpiç ev mi, teneke konteynır ev mi? Bu çirkine olan merakımız sizce neden? 


Geri Dön