28 / 07 / 2024

Ataköy Sheraton Antalya'ya rakip

Ataköy Sheraton Antalya'ya rakip

Ataköy Otelcilik Genel Müdürü Cem Gündeş, 53 milyon dolar yatırımla yenilenen Ataköy Sheraton'ın şehrin ortasında bir resort otel olduğunu söyledi


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Crown Plaza ile sözleşmesi bittikten sonra Sheraton'la masaya oturan Ataköy Otel-cilik, 53 milyon dolarlık yenileme çalışmasının ardından Ataköy Sheraton'u hizmete soktu. Kısa sürede, Mücevher Kongresi de dahil üç büyük kongreye ev sahipliği yapan Ataköy Sheraton, turizme iddialı bir giriş yaptı. Ataköy Otelcilik ve Ataköy Sheraton Genel Müdürü Cem Gündeş, “Krizde açıldığımız halde, yüzde 60'lık doluluğa ulaşmış durumdayız. Umduğumuz çizginin daha üstünde ilerliyoruz” dedi. 
Ataköy'ün dünyadaki Sheraton'lar içinde ilk üçe girebilecek standartta olduğunu belirten Cem Gündeş, kendilerini krizden koruyan ‘agresif pazarlama' şeklini şöyle anlattı: “Lokasyon, bilinirlik ve çabamız Sheraton Grubu'nun pazarlama katkısıyla birleşti. Bunlar olumluydu. Olumsuz faktörse krizdi. Bu faktörü zayıflattık. Tek pazarla sınırlamadık. Uzak Doğu, Orta Doğu, Amerika ve Avrupa'ya eşit pazarlama yaptık. Bir pazarda sorun çıksa bile diğer pazar onu kurtardı.”
Ataköy Sheraton'un avantajının ‘şehrin ortasında bir resort otel (tatil oteli)' olduğunu belirten Gündeş, “Hafta sonu Antalya yerine Taksim'den 20 dakika mesafede bir yere gelmek mümkün. Geniş yürüyüş parkuru, toprak tenis kortu, yelkenli imkanı, açık havuzları, yat kulübü, spa'sı ile şehrin ortasında resort. İsteyen ‘haftasonu paketi' ile konaklayabiliyor, isteyen günübirlik gelebiliyor. Şimdiden hareketlilik var. Hazirandan itibaren bu işin çığ gibi büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.

Kongre turizminde iddialı
Ataköy Sheraton'u resort özelliklerinın yanı sıra iş oteli olarak da konumlandırdıklarını söyleyen Gündeş şöyle konuştu: “1550 metrekarelik toplantı salonumuz var. Oteldeki 285 oda bunu doyurmuyor. Bu yüzden 180 odalı dört yıldızlı Ataköy Marina Otel'i de kullanıyoruz.  Açıldığmızdan buyana üç büyük kongre yaptık.” (Radikal)


Geri Dön