Kent Haberleri

Ataköylülerden yeşil alanların ranta açılmasına karşı imza kampanyası!

İstanbul Ataköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar 1. ve 11. kısımlarda yapılması planlanan inşaat projelerine karşı bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak.

İstanbul Ataköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, bölgenin dokusunu bozacağını ve ranta kapı açacağını kaydederek, 1. ve 11. kısımlarda yapılması planlanan inşaat projelerine karşı çıkıyor. Evrensel'de yer alan habere göre 11. kısımda Ziraat Bankası'na devredilen ve atıl durumda olan 12 bin 633 metrekarelik sosyal tesis alanının yeniden halkın kullanımına açılmasını isteyen mahalle sakinleri, söz konusu bu alanın yabancı sermayeye satılacağı endişesini dile getiriyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre 1. kısımda da yeşil alan ve kreş şeklinde belirlenen 564 ada 14 parselde rezidans yapılmak istenmesine karşı çıkan mahalleliler, söz konusu bu projelerin kentsel dönüşüm ismi altında evlerinin yıkılma ihtimalini artıracağını belirtiyor. Mahalle sakinleri söz konusu bu projelere karşı topladıkları 1500 imzayı bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunacak ve taleplerini bir basın açıklaması ile aktaracak.

"ALANIN SATILMASINI KABUL ETMEYİZ"

Ataköy Mahallesi 11. kısımda yer alan ve yaklaşık 10 yıldır atıl konumda bulunan Emlak Bankasına ait 12 bin 633 metrekare alanda kurulu sosyal tesisler 2001 yılında Ziraat Bankasına devredildi. Geçmişte sosyal tesislerdeki havuz, tenis kortu, voleybol, basketbol, futbol sahaları ve sosyal alanlardan yararlandıklarını kaydeden mahalleliler söz konusu bu alanın tekrar kullanıma açılmasını istiyor. Ziraat Bankasının Varlık Fonunda olduğunu ve buradan bazı arsaların yabancı sermayeye satılacağını duyduklarını dile getiren bir vatandaş, “Bu alan yıllardır harabe şekilde duruyor. Ziraat Bankası buraya yine sosyal tesis yapacağını söylüyor, madem öyle niye yapmıyorlar senelerdir?​” diye soruyor.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul Ataköy’de spor ve sosyal aktiviteler yapılan alanların yeterli olmadığını dile getiren Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Zuhal Aktepe, “Burada voleybol, basketbol kulüpleri var ve hepsinin çalışacak alanlara ihtiyacı var. Söz konusu bu alanın Ataköy halkının kullanımına açılmasını talep ediyoruz” dedi. Alanın yapılaşmaya uygun olmadığını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da 2017 yılında spor ve sosyal aktivite alanı olarak yeniden tescil edildiğini kaydeden Zuhal Aktepe, “Ziraat Bankasının bu alanı satacağı iddiaları doğrulanması güç iddialar. Fakat bu alanın belirlenen kullanım amacı dışında satılmak istenmesi halinde Ataköy halkı da dernek olarak biz de karşılarında oluruz” dedi.

"BU PROJE ATAKÖY’Ü RANTA AÇACAK"

Ataköy 1. kısımda yeşil alan ve kreş alanı şeklinde belirlenmiş 564 ada 14 parseldeki alana ise rezidans yapılmak isteniyor. Yapılmak istenen projenin mahalle halkının yoğun tepkisini çektiğini ve aynı bölgede yapılmak istenen otel projesinin geçmişte hukuken engellendiğini dile getiren Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayfer Kaynar durumu şu şekilde anlatıyor: “Söz konusu bu alan yeşil alan ve kreş yapılması için belirlenmiş, Emlak Konut GYO'nun tasviye edilmesinden sonra alan önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devredilmiş, daha sonra da bir şahsa satılmış. En son Albatros Turizm satın almış. Şimdi yine rezidans yapılmak isteniyor. Ataköy’ün dokusunu bozacak ve ranta açılmasını sağlayacak olan bu projenin karşısındayız.”

İstanbul Ataköy 1. kısımda yaşayan vatandaşlar 1. kısmın tamamının kentsel dönüşüm ismi altında ranta açılacağını ve yaşadıkları konuların da bu dönüşümle yıkılma ihtimali olduğunu düşündüklerini belirtiyor. Bu bölgede yaşayan bir vatandaş, “Bizim binalarımızın eski olduğunu ve depreme dayanıklı yeni konutlar yapılması gerektiğini belirtiyorlar. Güçlendirme ve onarmadan da kimse bahsetmiyor. Biz yapılarımızın makul güçlendirme ile sağlamlaşacağını biliyoruz. 14. parselden başlayarak kentsel dönüşümü Ataköy’e sokacaklar” diye konuştu.

1. ve 11. kısımda yaşayan mahalleliler, yeşil alanların ranta açılmasına karşı topladıkları 1.500 kadar imzayı bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne götürecek ve daha sonra da saat 13.00’te taleplerini yineleyecekleri bir basın açıklaması yapacak.

 

Altın mı dolar mı? Yatırımcıların gözde sorusunun yanıtı ünlü kripto fenomeninden geldi!

Bu sistemle evler ucuza satılıyor: Kira Garanti Sistemi nasıl işliyor? 

Rize'de fıkraları solda sıfır bırakacak olay: 12 metrelik direğin üzerine 70 metrekarelik ev yaptı!