28 / 04 / 2024

Ataşehir Emekevler kurası yarın!

Ataşehir Emekevler kurası yarın!

Ataşehir Belediyesi'nin, ''Yerinde Kentsel Dönüşüm'' projesi kapsamında hayata geçirdiği Emekevler'de 637 konut hak sahiplerine teslim edilecek. Ataşehir Emekevler kurası yarın yapılacak.



Ataşehir Belediyesi’nin vatandaşları, yıllardır yaşadıkları yerlerden koparmadan ve mağdur etmeden, çağdaş konut sahibi yapacağı “Yerinde Kentsel Dönüşüm” projesi olarak hayata geçirilen Emekevler projesinde kura heyecanı başladı.


57 bin metrekare alan üzerinde bulunan Emekevler bölgesinde 410 hane yaşıyor. Dere kenarları ile birlikte bu rakam 637 haneye çıkıyor. Aynı bölgede Ataşehir Belediyesi’ne ait 110 bin metrekarelik park alanı da mevcut. 


18 ayda tamamlanacak olan Ataşehir Emekevler projesinde, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. 400 lüks konutun bulunacağı sitede açık ve kapalı otoparkların yanı sıra her türlü sosyal donatıya yer veriliyor.


Grey İnşaat imzası taşıyan Emekevler Atapark projesinde 637 daireden 410’u Emekevler sakinlerine kura ile teslim edilecek. 114 metrekarelik dairelerin bulunduğu bloklarda zemin ve giriş katlar kura dışında tutulacak.


Noter huzurunda dairesi belirlenecek olan Emekevler hak sahipleri, anahtarlarını aldıktan sonra 20 yıl boyunca 60 ile 200 TL arasında aylık taksitler ödeyecek.


Emekevler Atapark Konutları için kura çekimi yarın saat 10:00’da Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleşecek. 


Atatürk Mahallesi Emekevler Bölgesinde 3374 Ada 1 Parsel sayılı taşınmaz üzerinde inşa edilen yapılardan, gecekondu hak sahiplerine , kura sonucu çıkan bağımsız bölümler için “Konut Tahsis Belgesi” verilecek.


Konut Tahsis Belgeleri; yapılar tamamlandıktan, kat mülkiyeti kurulduktan sonra gecekondu hak sahiplerine verilecek kat mülkiyeti tapusuna esas teşkil edecek.


Ataşehir Emekevler kentsel dönüşüm bölgesi:


Ataşehir Emekevler kurası yarın!



Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi


Emekevler Atapark Konutları Kura Çekilişi, Noter huzurunda 22 Eylül Perşembe günü saat 10:00’da Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılacak.

 

Kadıköy Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı arasında 2005 ve 2007 yıllarında yapılan protokoller ile düzenlenen, 2012 yılında da Ataşehir Belediye Meclisi’nin kararı ile hazırlanan Emekevler Projesi’nde mutlu sona gelindi. 

 

2009 yılında kurulan ve projeyi devralan Ataşehir Belediyesi, bu kentsel dönüşüm projesini, “Yerinde Dönüşüm” şeklinde gerçekleştiriyor.

 

“Yerinde Kentsel Dönüşüm” sayesinde Emekevler’de bulunan yaklaşık 400 gecekondu sahibi ile Ataşehir’in diğer bölgelerinden 232 gecekondu sahibi Emekevlerde yapılan yeni apartmanlarda; daha konforlu, daha kullanışlı ve daha güvenli dairelerine kavuşacak.  

 

Ödemeler ise daireler yeni sahipleri tarafından teslim alındıktan sonra ayda 180 TL ile 400 TL arasında değişen değerlerle 20 yıla varan vadede yapılacak.

 

Ataşehir Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi Emekevler Bölgesinde 3374 Ada 1 Parsel sayılı taşınmaz üzerinde inşa edilen yapılardan, gecekondu hak sahiplerine verilecek daireler (bağımsız bölümler) noter huzurunda çekilecek kura sonucu belirlenecek.

 

Her bir gecekondu hak sahibine, kura sonucu çıkan bağımsız bölümler için bir “Konut Tahsis Belgesi” verilecek. Konut Tahsis Belgeleri; yapılar tamamlandıktan, kat mülkiyeti kurulduktan sonra gecekondu hak sahiplerine verilecek kat mülkiyeti tapusuna esas teşkil edecek.

 


Geri Dön