04 / 05 / 2024

Ataşehir'de kentsel dönüşüm projesi kriz çıkardı!

Ataşehir'de kentsel dönüşüm projesi kriz çıkardı!

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili tartışmalar hiç bitmiyor. Sulukule, Tarlabaşı, Zeytinburnu, Fener-Balat derken, şimdi de Ataşehir'deki dönüşüm kriz çıkardı  



Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili tartışmalar hiç bitmiyor. Sulukule, Tarlabaşı, Zeytinburnu, Fener-Balat derken, şimdi de Ataşehir'deki dönüşüm kriz çıkardı. Şerifali Çiftliği Gecekondu önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne karşı çıkan bir grup bölge sakini, dün Ataşehir Belediyesi'nin önünde toplanıp eylem yaptı. TOKİ, İBB ve Ataşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan projenin çevre sakinlerini mağdur edeceğini iddia eden bölge halkı, Ataşehir Belediyesi yetkililerini protesto etti.

"GERÇEK PROJE GİZLENDİ"
ATAŞEHİR Belediyesi'nin kendilerinden gerçek projeyi gizlediğini öne süren çevre sakinleri, proje gündeme geldiğinde kendilerine verilen sözleri şöyle anlattı: "Binaların yenilenmesine karşı değiliz. Bizim derdimiz, bize anlatılanla gerçek projenin birbirini tutmaması. Dönüşüm yapılacak bölge 50 hektarlık bir alan. 1290 konut var. Proje gündeme geldiğinde Belediye Başkanı Battal llgezdi, payımızın yüzde 55 olacağını söylemişti. Bölgenin ticaret alanı yapılmayacağı sözü verilmişti."

6000 KONUT İKİ DE GÖKDELEN
VATANDAŞLAR, projenin gerçek halini ele geçirdiklerinde bambaşka bir tabloyla karşılaştıklarını söylediler: "Proje belediye meclisinden geçerken 4500 konut yapılacağı söylenmişti. Ancak sonra biz gerçek projeyi ele geçirdik. Gördük ki 6000 konut ve iki de gökdelen yapılacak, burası aynı zamanda da iş merkezine dönüşecek. Konut sayısı artınca bizim payımız ancak yüzde 10 olur. Bazı hak sahipleri, kamulaştırma korkusuyla protokolü imzaladı. Ancak imzalamayan çok sayıda vatandaş var."
 
Bakanlığa başvuru
ATAŞEHİR Belediyesi'nin önünde toplanan bölge halkı, Küçükbakkalköy PTT şubesine kadar, ellerinde "Kentsel dönüşüme değil, rantsal dönüşüme karşıyız" yazılı pankartla yürüdü. Daha sonra da, Ataşehir Belediyesi hakkındaki şikayet dilekçelerini posta yoluyla İçişleri Bakanlığı'na gönderdiler.

"Lüks konutlar olacak"
VATANDAŞLARIN protestosu üzerine Ataşehir Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı: "Proje, daha önce anlatılan şekliyle, lüks konutlardan oluşan, çağdaş kent koşulları sağlandığı takdirde hayata geçirilecektir. Aksi durumu, Ataşehir Belediyesi'nin kabullenmesi mümkün değildir. Hak sahiplerinin istemeyeceği bir projeyi Ataşehir
Belediyesi'nin kabul etmesi imkansız..."
Habertürk/İstanbul


Geri Dön