30 / 04 / 2024

Ataşehir'de ofis projeleri çoğaldı!

Ataşehir'de ofis projeleri çoğaldı!

Gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, son dönemde İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri olan Ataşehir gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.



Gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams, son dönemde İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri olan Ataşehir gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. 



Özellikle son 10 yılda Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticilerinin başlattığı yatırım çerçevesinde çehresi değişen istanbul Ataşehir'de lüks konutların metrekare fiyatlarının 10 bin TL seviyelerine çıktığının ve arsa stokunun azalması üe inşaat firmalarının kentsel dönüşüme yöneldiğinin altı çiziliyor. Keller Williams Doruk Ataşehir Danışmanı Gülay Demir, konuya ilişkin şunları söyledi: "2014 yılı rakamlanna göre yaklaşık 409 bin kişinin yaşadığı Ataşehir'in nüfusu her yıl bir önceki yıla oranla yüzde 3 artış gösteriyor. İstanbul gayrimenkul-konut değer artışı rakamları 2013 yılında yüzde 36 iken 2014 yılında yüzde 46 oranında değer kazanarak rekor kırdı. Ağırlıklı olarak konut projelerinin görüldüğü ilçede İstanbul Finans Merkezi çalışmalarının ardından ofis projeleri sayısında da gözle görünür bir artış yaşandı" dedi. Bölgedeki lüks konutlarda metrekare fiyatının 10 bin TL seviyesine kadar çıktığını belirten Gülay Demir, "İlçenin Barbaros Mahallesi ve Yenisahra bölümle rinde ise eski binalarda veya af yasalanyla müstakil parsellere dönüşmüş mülklerde daha düşük gelir düzeyine sahip kesim yaşıyor. Markalı lüks konut projelerinde yer alan lüks dairelerin metrekare fiyatları 10 bin TL seviyelerine yükselirken, diğer ortalama konutların metrekare fiyatlan yaklaşık 3 bin 500 - 4 bin 500 TL civarında satışa sunuluyor. Dövizde yaşanan artışa bakıldığında ise konut satışlarının azalmasına veya fiyatlannın artmasına doğrudan bir etki yapmadığını belirtebiliriz. Aksine kurlarda yaşanan hareketin yabancı satışlarına ya da döviz tasarrufu ile alım yapanlara pozitif bir etkisi olduğunu bile söyleyebiliriz" dedi. 


Yeni Mesaj


Geri Dön