02 / 05 / 2024

Ataşehir'de etap etap dönüşüm projeleri gerçekleştirilecek!

Ataşehir'de etap etap dönüşüm projeleri gerçekleştirilecek!

Finans Merkezi ve Batı Ataşehir bölgesiyle öne çıkan Ataşehir Belediyesi'nin Başkanı İlgezdi, 17 mahalleden oluşan Ataşehir'de bir çok yapının imarsız, niteliksiz olduğunu belirterek, etap etap dönüşüm projeleri gerçekleştireceklerini belirttti...



Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 17 mahalleden oluşan Ataşehir'de bir çok yapının imarsız, niteliksiz olduğunu belirterek, etap etap dönüşüm projeleri gerçekleştireceklerini söyledi. Battal İlgezdi, Şerifali Çiftliği bölgesindeki depreme dayanıksız bin 240 depreme dayanıksız dairenin bulunduğu İmar İskan Blokları'nı da dönüştüreceklerini belirterek, bu dönüşümün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Emlak konut GYO ile yapılan protokol çerçevesinde yapılacağını açıkladı.

Özellikle Finans Merkezi ve Batı Ataşehir bölgesi ile öne çıkan Ataşehir Belediyesi'nin Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir'in toplam 17 mahalleden oluştuğu bilgisini vererek, bu mahallelerden sadece 3'nün yüzünün kente dönük olduğunu, geriye kalan 14 mahallenin imarsız, niteliksiz yapılardan oluştuğunu ifade etti. Battal Hgezdi, Ataşehir'in siyah ve beyaz olmak üzere iki yüzü bulunduğuna değinerek, "Yenisahra, Barbaros, Aşıkveysel, Ferhatpaşa mahallelerimizde imar yok.
İstanbul'un en büyük mahallesi olan îçerenköy mahallemizin yüzde 40'ı yeşil alan olarak görünüyor ama bu alanlarda imarsız, niteliksiz, kaçak yapılar mevcut. Bu mahallelerimizi adım adım dönüştüreceğiz.
İlk olarak Atatürk Mahallesi Emekevler Bölge'sini dönüştüreceğiz. Ardından da Şerifali Çiftliği olarak bilinen bölgedeki İmar İskan Bloklarını dönüştüreceğiz" dedi.

Emekevler yerinde dönüşecek Emekevler bölgesinde Türkiye'nin ilk yerinde kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini vurgulayan Battal İlgezdi, "Toplam 160 bin metrekarelik bir alanda » kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Bu alanın 110 bin metrekarelik bölümü yeşil alan, bölge parkı olarak projelendirildi. 50 bin metrekarelik alan ise konut alanı olacak" dedi. Bölgede 410 adet gecekondu bulunduğunu bunlardan 200'ünün imar affı belgesine sahip olduğunu, diğer 210'unun ise hiçbir belgesi bulunmadığına işaret eden Ügezdi, Bölgede 180 kişi ile sözleşme yaptıklarını, sözleşme imzalayanlar da dahil olmak üzere buradaki gecekondu sahibi 410 kişinin tamamma yeni projeden konut verileceğini açıkladı.

Gecekondu sahiplerine 114 metrekare daire Hgezdi, gecekondu sahiplerinin giriş ve üst kat hariç 114 metrekare dairelere sahip olacağını vurgulayarak, "Enkaz bedeli düşüldükten sonra, buradaki insanlarımız en fazla 40 bin en az 18 bin TL ödeyerek evlerini alacak. Ödemeler 20 yıl vadeli olacak ve taksitler 80 TL ile 140 TL arasında olacak" dedi.


Posta

Geri Dön