29 / 07 / 2024

Ataşehir'deki kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Ataşehir'deki kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ataşehir Belediyesi, son günlerde yapılan denetimlerde ruhsatsız ve izinsiz inşa edilen pek çok yapı tespit ederek, yıkım işlemlerine hız verdi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ataşehir Belediyesi, şehirdeki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için kararlı bir kampanya başlattı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre son günlerde yapılan denetimlerde ruhsatsız ve izinsiz inşa edilen pek çok yapı tespit edilerek yıkım işlemlerine hız verildi. İşte detaylar...

Kent estetiğini bozan, güvenlik riskleri oluşturan ve çevresel sorunlara sebep olan kaçak yapılara yönelik Ataşehir Belediyesi düğmeye bastı. Ataşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre söz konusu yapılara yönelik sıfır tolerans politikası izlenirken, tespiti yapılan ve yasal süreçleri tamamlanmış binaların yıkımlarına da başlandı.

RUHSATSIZ YAPILAR TEK TEK YIKILIYOR

Aktarılan detaylara göre bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yıkımı yapılan yerlerden bir tanesi de  ise “Şeker Manav” adıyla hizmet veren işletme oldu.

Ataşehir deki kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Ataşehir ilçesi Barbaros Mahallesi Ardıç Sokak’ta yer alan ruhsatsız yapı, belediye ekipleri tarafından alınan tüm güvenlik önlemlerinden sonra yıkıldı.

Bu sabah itibarıyla da Esatpaşa, Mustafa Kemal, Yeni Sahra ve Barbaros mahallesinde de yıkım ve tahliye programına alınmış olan ruhsatsız yapılar için belediye ekipleri düğmeye bastı. Diğer günler için de Kayışdağı, Mevlana, Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, İçerenköy, İnönü ve Küçükbakkalköy Mahallesi’nde yıkımı yapılacak olan yapıların da planlaması tamamlandı.
 
Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şehirde düzeni sağlamak ve halkın güvenliğini korumak amacıyla başlatılan bu operasyonların önemine değinen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, "Kaçak yapılar hem kentin planlamasını bozuyor hem de yurttaşlarımızın güvenliğini tehlikeye atıyor. Ruhsatsız inşaatların önüne geçmek amacıyla gerekli tüm önlemleri alacağız ve bu konuda kararlılığımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Başkan Adıgüzel konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kaçak yapıları önlemek amacıyla ilgili mevzuatların daha sıkı uygulanacağını ve bu konuda toplumsal bilincin artırılacağını da söyledi.

Çalışmalarını son sürat sürdüren Ataşehir Belediyesi ekipleri, tespit ettikleri kaçak yapılar üzerinde hızlı bir biçimde yıkım işlemlerini gerçekleştirirken, yıkım sürecinin güvenli bir biçimde yapılması için önlemler alıyor. Yıkım işlemlerinin dışında  kaçak yapıların tekrar inşa edilmesini önlemek amacıyla bölgesel denetimlere de yoğunluk verildi.

 

Altın mı alalım, gümüş mü? İslam Memiş'ten net yanıt! Altını gümüşe çevirme zamanı geldi!

Kocaeli ve Sakarya'da 15 adet arsa, arazi ve iş yeri satılıyor! Milli Emlak'tan 400 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

TOKİ'den iki proje için teslim müjdesi! 


Geri Dön