01 / 09 / 2024

Ataşehir'in ev sahipleri Palladium'u krizten kurtaracak

Ataşehir'in ev sahipleri Palladium'u krizten kurtaracak

Palladium Alışveriş Merkezi küresel krizin etkilerini 'evlerine taşınacak' yeni komşuları sayesinde atlatacak.



Geçtiğimiz yıl Eylül ayında hizmete giren Palladium Alışveriş Merkezi, sektörü etkisi altına alan küresel krizin etkilerini 'evlerine taşınacak' yeni komşuları sayesinde atlatacak. Bu yıl sektörde tek haneli büyüme beklenirken Palladium'a yeni komşularının katkısı yüzde 20 büyüme şeklinde olacak. Şu anda bölgedeki inşaatlarda evlerine taşınanların oranının yüzde 20'ler düzeyinde olduğunu söyleyen Palladium Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Semet Yolaç, "Bu yıl sonuna kadar çevremizdeki 450 bin nüfuslu bölgede 100-120 bin kişi daha olacak. Ayrıca Merkez Bankası, Halk Bankası, Ziraat Bankası gibi kurumların bölgeye taşınacak olması da bizim için önemli müşteri kitlesi yaratacak" dedi.

Cadde'den müşteri çekiyor

Palladium'un açıldığı Eylül 2008'den bu yana 3.5 milyon ziyaretçiye ulaştığını ve 2009 hedefinin de 10 milyon kişi olduğunu belirten Yolaç, "Sektörde son yıllarda alışveriş konusunda Anadolu yakası geri plana itilmişti. Biz bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Marka karmasında da hedeflerimizi tutturduk. Çevre semtlerin yanı sıra ünlü alışveriş caddelerinden Bağdat Caddesi'nden de müşteri çekiyoruz. Çünkü Kadıköy'den Bağdat Caddesi'ne kadar yabancı markaların neredeyse tümünü tek çatı altında ilk defa birleştirdik" diye konuştu.

Palladium'un müşteri kitlesinin 24-45 yaş arası, ev sahibi tüketicilerden oluştuğuna, alışveriş fişi ortalamasının ise Türkiye ortalamasının yüzde 25 üzerinde olduğuna dikkat çeken Yolaç, 2009 yılı ciro hedeflerini 350 milyon TL olarak açıkladı.

20 eurodan başlıyor

Krizin etkilerinin perakendede yarattığı tahribat nedeniyle gündeme gelen 'kira metrekare fiyatları' hakkında da bilgi veren Yolaç, Palladium'da fiyatların 20-120 euro arasında değiştiğini ancak açılışı yaparken piyasa koşullarını gözönünde bulundurarak yüzde 20 indirim yaptıklarını da hatırlattı.

Vatan

Geri Dön