Atatürk Öğrenci Yurdu 113 bin metrekarelik alanda hizmet verecek!
Atatürk Öğrenci Yurdu'nun kartlı sistemle girilen tek ve 3 kişilik odalarında, müstakil tuvalet ve duş alanı, öğrencilere bireysel çalışma masası, giysi dolabı gibi imkanlar sunuluyor
İstanbul'da 43 yıl önce yapılan ve 2012 yılında yıkılarak yenisi inşa edilen Atatürk Öğrenci Yurdu, her öğrencinin kalmak isteyeceği özelliklerle dikkati çekiyor. Hem depreme dayanıklı hem de modern ve işlevsel bir yurt kampüsü yapılması amacı ile İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yıkılıp yeniden yapılan Atatürk Öğrenci Yurdu inşaatı tamamlandı. 1971 yılında yapılan ve 2012 yılında yıkılarak yeniden inşa edilen Atatürk Öğrenci Yurdu, yeni haliyle beş yıldızlı otel konforunu aratmıyor.
Yenilenebilir enerji kaynaklarından istifade edilerek yapılan ve İstanbul'un en büyük öğrenci kompleksi olan Atatürk Öğrenci Yurdu, yeni haliyle örnek bir yurt kampüsü olacak. Kredi ve Yurtlar Kurumunun talebi doğrultusunda, projesini tPKB'nin yönettiği Atatürk Öğrenci Yurdu, yatakhane, kütüphane, çamaşırhane ve teshin merkezinden meydana geliyor.
113 BİN METREKARELİK ALAN
Yıkılmadan önce 43 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Atatürk Öğrenci Yurdu, yeni haliyle yaklaşık 113 bin metrekarelik alanda öğrencilere hizmet verecek. Bodrum ve zemin dışında 7 katlı binalardan oluşan Atatürk Öğrenci Yurdu, 74 milyon 425 bin 168 liraya mal olurken, yeni yurtta bin 125 odada, 3 bin 459 öğrenci modern şartlarda barınma imkanına sahip olacak. Yurtta kartlı sistemle girilen tek ve 3 kişilik odalarda, müstakil tuvalet ve duş alanı, öğrencilere bireysel çalışma masası, giysi dolabı gibi imkanlar sunuluyor. Odaların tasarımında mini buzdolabından, duvara monte ekrana kadar her türlü ihtiyaç düşünülürken, odalar 44 metrekare alana sahip. Her katta ortak çalışma salonları, televizyon izleme ve dinlenme salonları bulunuyor.
ÇEVRE DOSTU YALITIM
Atatürk Öğrenci Yurdu'nun inşaatında temelden çatıya kadar teknolojik ve çevre dostu yalıtım malzemeleri kullanıldı. Bloklar, yenilenebilir enerji kaynaklarından istifade edilerek yeşil konsepte uygun olarak yapılırken, tüm yurt bloklarının çatısına güneş kolektörleri tesis edildi. Duş ve tuvalet mahallerinde kullanılacak sıcak su ise güneş enerjisinden sağlanıyor. Yurt binalarının en büyük özelliklerinden birini ise yangına dayanıklı malzeme kullanılması oluşturuyor. Kapılar, yatak, yer vc dış cephe kaplamaları 30,60 vc 90 dakikaya kadar yangına dayanma özelliği taşıyor.
YAĞMUR HASADI' UYGULAMASI
Blokların çatısında biriken suların, bodrum katındaki modüler depolarda toplanıp arıtıldıktan sonra tuvaletlerde tekrar kullanılması için "yağmur hasadı" adlı tasarruf sistemi de kuruldu. Tüm kampüs merkezi otomasyon sistemi ile kontrol altında tutulurken, mekanik ve elektrik tesisat ise tek merkezden izlenebiliyor. Atatürk Öğrenci Yurdu gerek sosyal binaları gerekse peyzaj düzenlemesi ile öğrencilerin her türlü ihtiyacının kampüs içerisinden karşılayabilmesi için tasarlanırken, bu özellikleri ile alanın örnek bir yurt kampüsü olması hedefleniyor.
Peyzaj işlerinin tamamlanmasının ardından kasım ayı sonunda Kredi Yurtlar 11 Müdürlüğüne teslim edilecek yurt bloklarının açılışı ise Kredi Yurtlar 11 Müdürlüğü'nün programına bağlı olarak gerçekleşecek.
Dokuz Sütun