09 / 05 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Atatürk Orman Çiftliği, Çimento Fabrikası alanında Limak tarafından rezidans ve ticaret merkezi yapmasına imkan tanınan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan imar planı değişikliği mahkemeden döndü. 



Sözcü Gazetesi'nden Yavuz Alatan'ın haberine göre; Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konu ile ilgili açıklamasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan değişikliğin iptal kararını değerlendirdi. 

Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin "Ankara 7. İdare Mahkemesi, söz konusu planların AOÇ'nin doğal yapısını ve bütünlüğünü bozacağını, alanda konut, ticaret ve sanayi kullanımlarına yer verilemeyeceğini vurgulayarak, söz konusu planları iptal etti" açıklamasında bulundu.

Atatürk Orman Çiftliği’nde rezidansa geçit verilmedi! Yargı imar değişikliğini iptal etti! 

Bu kararla bir defa daha mücadelelerinin karşılığını bulduğuna vurgu yapan Candan, "Atatürk orman çiftliği alanları özgürleşene ve hak ettiği şekilde yönetilene kadar mücadelemiz devam edecek. Atatürk Orman Çiftliği bizimdir" diye konuştu. 

Bu kararla haklılıklarının yargı nezdinde bir defa daha tescil edildiğini de söyleyen Candan, "Yargı bilirkişi raporunu esas alarak, Atatürk Orman Çiftliği alanlarına konut, ticaret ve sanayi kullanımlarına yer verilemeyeceğini ortaya koymuştu" ifadelerine yer verdi. 

Çimento Fabrikası'nın endüstri mirası olarak korunması ve alanın Atatürk'ün şartlı bağışına uygun şekilde ağaçlandırılması gerektiğinin altını çizen Tezcan Karakuş Candan, "Kamu yararı adına sevindirici olan bu karar, ranta açılan tahsislerle ve yollarla talan edilen tüm AOÇ alanları için emsal olmalıdır. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün şartlı bağışına ve AOÇ topraklarına sahip çıkmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. 

Candan, tüm baskılara karşın,  bilim ve teknikten aldıkları güçle değerleri koruyacaklarını aktararak, "Bu kararla haklılığımız yargı nezdinde bir kere daha tescil edilmiştir" açıklamasında bulundu. 

Türkiye hazır beton üretiminde Avrupa’da lider!

Yetim aylığında son dakika! Bunu ispatlayan yetim aylığı alabilecek! Hemen bakın! 

Bitcoin yeniden 30 bin dolar seviyelerini aştı! Kripto para birimlerinde yükseliş sürecek mi?


Geri Dön